Kavējas paliatīvās aprūpes sākšana pacientu dzīvesvietā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Paliatīvās aprūpes pakalpojumi pacienta dzīvesvietā bija jānodrošina jau sākot no 1. oktobra, bet šobrīd to sākšana kavējas, informēja Nacionālajā veselības dienestā (NVD).

Jau no 1.oktobra pacientiem bija jāsāk saņemt veselības aprūpes pakalpojumus, savukārt sociālā aprūpe, psihosociālais atbalsts un tehniskie palīglīdzekļi būtu pieejami, sākot no 2024.gada 1.janvāra. Šogad veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai plānots novirzīt nedaudz vairāk kā 1,7 miljonus eiro.

Kā iepriekš vēstīja NVD, pakalpojumu Rīgas labajā Daugavas krastā un Rīgas reģionā nodrošinās SIA "Mentamed", Rīgas kreisajā Daugavas krastā un Rīgas reģionā - "SIA Magnum Social & Medical Care", Kurzemes reģionā - SIA "Magnum Social & Medical Care", Vidzemes reģionā - SIA "Senioru māja", Zemgales reģionā - SIA "Cilvēks" un Latgales reģionā - "SIA Magnum Social & Medical Care".

Tomēr NVD informē, ka Iepirkumu uzraudzības birojā ir apstrīdēta NVD īstenotā pakalpojuma sniedzēju atlases procedūra par paliatīvās aprūpes mobilās komandas pakalpojumu pacienta dzīvesvietā nodrošināšanu. Līdz ar to pašlaik, pamatojoties uz Iepirkumu uzraudzības biroja lēmumu, ir apturēts līgumu slēgšanas process ar pakalpojumu sniedzējiem, kuri īstenotajā atlasē ieguva maksimālo vērtēšanas punktu skaitu katrā reģionā un tiesības sniegt veselības aprūpes pakalpojumus, sākot ar 1.oktobri.

Šī iemesla dēļ pakalpojuma sākšana ir kavēta.

Veselības ministrija un NVD strādā, sniedzot nepieciešamo informāciju Iepirkumu uzraudzības birojam, lai pakalpojuma sniegšana tiktu uzsākta iespējami drīz.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu