Skatījos ziņu raidījuma sižetu par jaunā Ministru kabineta ministru padomniekiem. Lielākoties jau viss kā ierasts – ministru amatos tiek cilvēki, kas attiecīgajā jomā ir nedaudz nekompetenti, tāpēc viņi pieņem kaudzi padomnieku, kuri kaut cik tver lauku un saprot, ko jādara. Un tad nu tie jaunajiem ministriem skaidros, kas notiek, kas jādomā, kas jādara un kas jāsaka presei.

Ierasta un būtībā jau it kā pilnīgi normāla prakse. Bet galvā visu laiku skanēja savulaik Gustavo uzdotais jautājums – vai tam tā ir jābūt? Vai padomnieki visos jautājumos būs tik kompetenti, ka drīz vien katram no viņiem nevajadzēs kaudzīti pašam savu apakšpadomnieku? Un vai viņu dotie padomi būs pietiekami politiski neitrāli, brīvi no citu pušu ietekmes un interesēm?

Ja vien būtu radīts kāds rīks, kurš spēj 100% objektīvi izvērtēt dažādus jautājumus un sniegt par tiem ar emocijām lieki nepiesātinātu analīzi. Ā, pag... Jā, tieši tā, jūs pareizi sapratāt, kurp šis dodas, draugi. Pienācis laiks ministru padomniekus aizstāt ar “mākslīgā intelekta” vietni ChatGPT.

Šajā kontekstā būtu pat muļķīgi censties šo lielisko ideju izskaidrot pašam, tāpēc palūdzu uz to atbildēt sarunbotam:

Uzraksti piecus iemeslus, kāpēc ChatGPT ir labāks par ministru padomniekiem.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X