Rīgā sācies Baltijas jūras reģiona forums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

No trešdienas, 4. oktobra, līdz 6.oktobrim Rīgā notiek Eiropas Savienības Stratēģijas Baltijas jūras reģionam ikgadējais forums, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Forums pulcē ap 500 dalībnieku, tai skaitā augstas amatpersonas no Baltijas jūras reģiona valstīm. Pasākums šogad veltīts zaļajai enerģijai, klimatam un jauniešu iesaistei.

Forums notiek Rīgā, jo Latvija no šī gada 1.jūlija līdz 2024.gada 30.jūnijam ir prezidējošā valsts Eiropas Savienības Stratēģijā Baltijas jūras reģionam (ESSBJR). Forumu organizē Rīgas pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Ārlietu ministriju, Vīzijas un stratēģiju apkārt Baltijas jūrai (VASAB) sekretariātu, Baltijas pilsētu savienību un Baltijas jūras stratēģijas punktu.

Šodien Mazajā ģildē norisinās deviņu politikas jomu koordinatoru darbnīcas, bet vakarā konferences atklāšanas vakariņas Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Foruma otrajā dienā 5.oktobrī, notiks konference, kuru atklās ārlietu un klimata un enerģētikas ministri, kā arī Eiropas Komisijas pārstāvji. Diskusijas paralēli notiks Lielajā un Mazajā ģildē.

Ceturtdien Mazajā ģildē darbosies arī tīklošanās un ekspozīciju zona, kurā ar saviem stendiem piedalīsies dažādas Baltijas jūras reģiona valstu organizācijas. Savs atsevišķs stends būs arī Rīgas pilsētai. Foruma otrajā dienā šajā zonā notiks arī projektu un inciatīvu tīrākam, ilgtspējīgākam, taisnīgākam un klimatnoturīgākam Baltijas jūras reģionam prezentācijas.

ES stratēģija Baltijas jūras reģionam (EUSBSR) bija pirmā ES makroreģionālā stratēģija, ko 2009.gadā pieņēma Eiropas Komisija un apstiprināja Eiropadome. Stratēģija vieno astoņas ap Baltijas jūru esošas ES dalībvalstis, kurās dzīvo 80 miljoni cilvēku jeb gandrīz 16% no kopējā ES iedzīvotāju skaita. No tām astoņas ir ES dalībvalstis - Dānija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Polija, Somija, Vācija un Zviedrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu