Ķekavas novada Izglītības pārvalde "šokēta, bet ne pārsteigta" par soctīklos publicēto skolēnu kautiņa video (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Pēc incidenta skolēnu vidū Ķekavas vidusskolā Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) atkārtoti aktualizējusi nepieciešamību pēc regulējumiem vardarbības mazināšanai izglītības iestādēs.

Video, kas klejo sociālās saziņas vietnēs, redzams, ka kādu Ķekavas vidusskolas audzēkni, iznākot no klases, gaitenī sagaida bariņš bravūrīgu pusaudžu. Viens no tiem skolēnu sāk grūstīt, tad iesit ar elkoni pa seju, līdz sāk arī kautiņu. Notiekošo vēro liels skaits citu skolēnu, kuri pēc katra spēcīgāka sitiena uzgavilē.

Videomateriāls uzņemts šodien un nonācis arī Ķekavas novada Izglītības pārvaldes redzeslokā. Tās vadītāja norāda – viņa par video ir šokēta, taču ne pārsteigta.

Pašvaldībā uzsver: ne tai, ne skolai nav instrumentu, kā ar agresīviem skolēniem cīnīties. Tam piekrīt arī pedagogu arodbiedrība. Pērn Saeima neapstiprināja grozījumus, kas ļautu vardarbīgos skolēnus uz laiku izņemt no skolas, nosakot mājmācību. Vai šobrīd šādi grozījumi būtu atbalstāmi, par šo jautājumu atbildīgās Saeimas Cilvēktiesību komisijas vadītāja Leila Rasima gan nebija gatava komentēt, taču rakstveidā norādīja, ka šie vardarbības gadījumi norāda uz sistēmiskām un nopietnām problēmām.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu