Spoki un citi dīvaini notikumi ir neatņemama daļa no Kolorādo štata viesnīcas “Stanley Hotel” vēstures. Šī viesnīca oficiāli ir pasludināta par vienu no apsēstākajām viesnīcām ASV, tāpēc nav brīnums, ka tā reiz iedvesmoja Stīvenu Kingu radīt vienu no saviem slavenākajiem romāniem.

1974. gada oktobrī pasaulslavenais šausmu literatūras autors Stīvens Kings kopā ar sievu pavadīja nakti kādā senā viesnīcā Kolorādo klinšu kalnu pakājē. Tuvojoties ziemas sezonai, viesnīcu grasījās slēgt, tomēr Kingam ar sievu tika ļauts tur pārlaist nakti kā vienīgajiem viesnīcas viesiem. Grandiozajā, bet tukšajā ēdamzālē pie visiem galdiem, izņemot galdu, pie kura sēdēja Stīvens Kings kopā ar sievu, krēsli bija pacelti. Tieši viesnīcas spokainās, izmirušās telpas un tukšie gaiteņi iedvesmoja Kingu rakstīt jaunu romānu.

Tonakt Kingam bija šausminošs sapnis par savu dēlu, kurā viņš tika nožņaugts ar ugunsdzēsības šļūteni. Uzreiz pēc tam Kings saprata, ka ir jāsāk rakstīt. Kā vēlāk teica pats Kings: “Es piecēlos, aizdedzināju cigareti, apsēdos krēslā un skatījos pa logu uz klinšu kalniem, un, kad cigarete bija nodzisusi, man prātā jau bija izveidoti romāna pamati.”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X