Venecuēla izdod orderi opozīcijas līdera Gvaido arestam

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Venecuēlas prokuratūra ceturtdien paziņoja, ka ir izdevusi orderi opozīcijas līdera Huana Gvaido arestam un lūgs Interpola palīdzību viņa aizturēšanai.

Tika iecelti prokurori, "lai izdotu viņa aresta orderi un pieprasītu sarkano paziņojumu no Interpola, lai viņš samaksātu par saviem noziegumiem," sacīja prokurors Tareks Viljams Saabs.

Gvaido, kurš dzīvo trimdā ASV, tika apsūdzēts par valsts nodevību, funkciju uzurpēšanu, naudas atmazgāšanu un biedrošanos nolūkā izdarīt noziegumu, sacīja Saabs.

Prokurors apgalvoja, ka "Gvaido izmantojis [valsts naftas kompānijas] PDVSA rersursus, lai nodarītu zaudējumus apmēram 19 miljardu ASV dolāru apmērā". Saabs piebilda, ka viņš balstās uz "atklājumiem", kurus presei sniegusi "federālā tiesa Savienotajās Valstīs".

Bijušais Nacionālās sapulces priekšsēdētājs Gvaido 2019.gada janvārī pasludināja sevi par Venecuēlas "pagaidu prezidentu" pēc prezidenta vēlēšanām, kurās, pateicoties rezultātu viltošanai, savu amatu oficiāli saglabāja kreisais populists Nikolass Maduro.

Vairāk nekā 50 valstis, tai skaitā ASV, atzina Gvaido par leģitīmo Venecuēlas līderi. Gvaido tomēr nespēja panākt Maduro faktisku gāšanu, un Venecuēlas opozīcija pagājušā gada beigās likvidēja Gvaido vadīto pagaidu valdību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu