Svētdienas pēcpusdienā elektroapgāde traucēta aptuveni 4000 klientu visā Latvijā (2)

Precizēts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Elektrības vadi.
Elektrības vadi. Foto: Evija Trifanova/LETA

Svētdien ap plks.18 elektroapgāde ir traucēta aptuveni 4000 klientu visā Latvijā, liecina AS "Sadales tīkls" paziņojums sociālajos tīklos.

Lielākie elektroapgādes traucējumi reģistrēti Limbažu, Siguldas un Saulkrastu novadā.

AS "Sadales tīkls" turpina strādāt, lai elektroapgādi atjaunotu iespējami drīz, tomēr ir grūti piekļūstamas vietas, kur tas aizņem ilgāku laiku.

TVNET jau vēstīja, ka svētdienas rītā plkst.7 elektroapgāde bija traucēta aptuveni 18 000 klientiem visā valsts teritorijā, tomēr situācija elektrotīklā ik brīdi mainās, informēja AS "Sadales tīkls" komunikācijas projektu vadītājs Marks Skujiņš.

Plašākie traucējumi pašlaik fiksēti Ropažu, Saulkrastu un Limbažu novadā. AS "Sadales tīkls" dispečeri un operatīvā darba brigādes strādā pie bojājumu novēršanas, lai iespējami drīz klientiem atjaunotu elektroapgādi, darbs, ievērojot drošības nosacījumus, iespēju robežās turpinājies arī nakts laikā.

Kopumā aizvadītājā diennaktī AS "Sadales tīkls" novērsis 89 vētras radītos bojājumus vidējā sprieguma un 229 - zemsprieguma tīklā.

Jau vēstīts, ka arī svētdien saglabāsies vētrains laiks.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes liecina, ka lietus gaidāms galvenokārt rietumu un centrālajos rajonos, bet vietām Kurzemē tas var būt stiprs un to var pavadīt atsevišķas zibens izlādes.

Rietumu, ziemeļrietumu vējš daudzviet brāzmās sasniegs 18-23 metriem sekundē, bet piekrastes rajonos 25-30 metriem sekundē. Gaisa temperatūra gaidāma no +3…+8 grādiem iekšzemē, līdz +9…+11 grādiem piekrastes rajonos.

Rīgā diena būs mākoņaina un palaikam līs. Gaidāms stiprs ziemeļrietumu, rietumu vējš, kas brāzmās sasniegs 25-27 metriem sekundē. Gaiss iesils vien līdz +9…+11 grādiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu