Restorāns strādāja katru dienu plkst. 12.00 – 01.00. No plkst. 12.00 līdz 17.00 apmeklētāji varēja paēst par tādām pašām cenām kā citās ēdnīcās, bet vakarā maltītei tika piemērotas restorāna cenas, proti, par 14% lielākas. Restorāns “Kosmoss” bija I kategorijas restorāns, kurā vakaros spēlēja orķestris un notika dejas. Tas noteica arī stingrus noteikumus apmeklētājiem – ierasties vajadzēja atbilstoši ģērbtiem (restorāna apmeklējums tika pielīdzināts deju vai teātra apmeklējumam), sievietēm kājās bija jābūt zeķēm, nedrīkstēja ierasties jau nopietnā alkohola reibumā. Diemžēl dzīve ieviesa savas korekcijas. Restorānu bieži apmeklēja cilvēki, kuri nesaskatīja atšķirību starp krogu un restorānu. Kā savulaik rakstīja prese: “Ventspils ir ostas pilsēta ar īpatnēju restorānu apmeklētāju sastāvu.” Vienīgā, kas varonīgi cīnījās par šo noteikumu ievērošanu, bija restorāna šveicare, kurai ik vakaru bija jātiek galā ar iereibušiem, bravūrīgiem un slikti ģērbtiem potenciālajiem apmeklētājiem. Bet, ja kādam izdevās tikt viņai garām, tad dzīve ir skaista un noteikumi paliek tikai uz papīra. Direktoram nācās vien noplātīt rokas, jo restorānā pārsvarā strādāja tikai sievietes, kurām nebija pa spēkam cīnīties ar labi iesilušiem klientiem.
Restorāna “Kosmoss” tāpat kā citu ēdināšanas uzņēmumu ēdienkartes un receptes apstiprināja Tirdzniecības pārvaldes kulinārā padome. Visiecienītākie ēdieni 1960. gados bija kroketes Kosmoss (aknas ar burkānu pildījumu), svaigu kāpostu tīteņi un kotletes Kosmoss. Saldo ēdienu un konditorejas klāsts bija visplašākais – pīrādziņi ar dažādiem pildījumiem, bulciņas, kūkas, tortes, saldie ēdieni, piemēram, piena ķīselis ar mērci, baltmaizes sacepums ar āboliem un riekstiem, piena želeja ar riekstiem un ogu mērci utt.