Trešdien uz Ukrainu dosies uzņēmēju un Valsts robežsardzes un Valsts meža dienesta sarūpēts konvojs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts robežsardze

Apvienojot Latvijas un Igaunijas uzņēmēju sarūpētos pikapus, kā arī Valsts robežsardzes un Valsts meža dienesta ziedotos transportlīdzekļus, trešdien, 11.oktobrī, plkst.10. no "Arēnas Rīga" ceļā dosies fonda "Uzņēmēji mieram" organizēts palīdzības konvojs uz Ukrainu, informēja fonda pārstāvji.

Kopumā konvojā uz Ukrainu dosies četras Valsts robežsardzes, piecas Latvijas uzņēmēju pirktās, piecas Valsts meža dienesta ziedotās un 13 Igaunijas uzņēmēju pirktās automašīnas.

No šīs Valsts robežsardzes ziedojumu partijas pirmie ziedotie pikapi un džipi ir sagatavoti ceļam, lai dotos palīgā Ukrainas aizstāvju brigādēm frontes karstākajos punktos. Ziedoto transportlīdzekļu skaitu papildina Latvijas, kā arī Igaunijas uzņēmēju iegādāti pikapi, kā arī Valsts meža dienesta ziedotie ugunsdzēsēju auto.

Tostarp pasūtījuma drukas platformas "Printify" darbinieki un citi atbalstītāji ziedojuši 77 000 eiro Ukrainas armijai, lai gan iegādātos, gan saremontētu deviņus džipus.

Uz Slovjanskas, Zaporižjas un Sumu virzieniem dosies arī piecas Valsts meža dienesta ziedotās ugunsdzēsēju automašīnas GAZ un ZIL, kuras gaida vietējo administrāciju un bruņoto spēku glābēji, lai pastiprinātu reaģēšanas iespējas uz okupantu uzbrukumiem.

Fonds "Uzņēmēji mieram" kopš pilna apmēra uzbrukuma Ukrainas bruņotajiem spēkiem un civiliedzīvotājiem nosūtījis palīdzību vairāk nekā 7,7 miljonu eiro vērtībā, sadarbojoties ar Latvijas uzņēmējiem, kā arī Aizsardzības ministriju un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu