Tehnisko problēmu skartā tilta vietā Salacgrīvā varētu tikt būvēts jauns tilts pār Salacu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tehnisko problēmu skartā tilta vietā Salacgrīvā tiks būvēts jauns tilts pār Salacu
Tehnisko problēmu skartā tilta vietā Salacgrīvā tiks būvēts jauns tilts pār Salacu Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Salacgrīvā tehnisko problēmu skartā tilta vietā varētu tikt būvēts jauns tilts pār Salacu, un lielāks progress šajā jautājumā sagaidāms ne vēlāk kā 2024.gada vidū.

Atbildē uz Saeimas opozīcijas spēku - "Latvija pirmajā vietā" un "Apvienotā saraksta" - deputātu pieprasījumu satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) skaidro, ka VSIA "Latvijas Valsts ceļi" ir saskaņojusi SIA "Projekts 3" izstrādāto tilta būvprojektu.

Būvprojektu ierosinājusi un paredzējusi realizēt pašvaldība, un pašreiz tiek meklēts finansējums šī projekta realizācijai. Šogad būvprojekts ir akceptēts, skaidro Satiksme ministrijā (SM).

"Atbilstoši projekta risinājumiem esošo tiltu ir paredzēts pilnībā nojaukt un tā vietā būvēt jaunu. Tilta būvdarbu laikā satiksmi paredzēts organizēt blakus tiltam pa pagaidu tiltu," teikts Briškena atbildē opozīcijas deputātiem.

Pēc SM ierosinājuma, Limbažu novada pašvaldība sagatavojusi un iesniegusi projekta pieteikumu "Tilta pār Salacu rekonstrukcija divējāda pielietojuma nodrošināšanai" Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta (EISI) Militārās mobilitātes finansiālā atbalsta saņemšanai.

Iesniegtos projektus ir paredzēts izvērtēt līdz 2024.gada janvārim un, pozitīva lēmuma gadījumā, finansēšanas līguma parakstīšana plānota ne vēlāk kā 2024.gada jūlijā.

Jau vēstīts, ka Igaunijas Satiksmes departaments lūdzis Latvijas kolēģiem sniegt vairāk informācijas par "Via Baltica" maršrutā esošā Salacas tilta Salacgrīvā tehnisko stāvokli, ņemot vērā, ka pie tilta veidojas sastrēgumi.

Tilts pār Salacas upi Salacgrīvā jau gadiem ilgi nav renovēts, un transportlīdzekļi to pašlaik var šķērsot tikai vienā virzienā vienlaikus, lai izvairītos no novecojušās konstrukcijas pārslodzes.

Tilts nav atjaunots, jo Limbažu novada pašvaldība, kurai tas pieder, nav spējusi rast nepieciešamos līdzekļus, savukārt SM ir atteikusies pārņemt tiltu savā īpašumā, portālam "Baltic News" iepriekš pastāstīja Limbažu novada pašvaldības vadītājs Dagnis Straubergs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu