Kad mākslīgajam intelektam lūdza izveidot robotu, viņš radīja šo (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Youtube" video

Grupa zinātnieku palūdza mākslīgajam intelektam radīt staigājošu robotu, un tas lika priekšā “mazu, mīkstu un greizu” veidojumu, kas tiešām spēja uz priekšu virzīties paša spēkiem.

“Mākslīgajam intelektam mēs teicām, ka vēlamies robotu, kas spētu staigāt pa zemi. Pēc tam mēs vienkārši nospiedām pogu, un lūk!” atsevišķā bloga ierakstā pauda pētījuma vadītājs Sems Krīgmens

Viņš arī piebilda, ka mākslīgā intelekta radītais robots galīgi nelīdzinājās nevienam dzīvniekam, kas jebkad staigājis pa zemes virsu. Jāpiebilst, ka robota dizainu mākslīgais intelekts izstrādāja vien 26 sekundēs.

VIDEO: MĀKSLĪGĀ INTELEKTA RADĪTAIS ROBOTS

Sākumā tika radīts neliels gumijas kubs, kas vēlāk tika pārveidots tā, lai tas, piepildīts ar gaisu, spētu iet uz priekšu. Pētniekiem gan nav īsti skaidrs, kāpēc robotam ir tik dīvaina forma un kāpēc tam ir caurumi.

“Kad cilvēks veido robotus, mēs cenšamies tos padarīt līdzīgus mums zināmiem objektiem. Tomēr mākslīgais intelekts rada jaunas iespējas un jaunus ceļus, kādus cilvēks nekad nav apsvēris,” piebilda Krīgmens.

Staigājoši roboti nav jauns koncepts. Piemēram, robotikas uzņēmums “Boston Dynamics” jau vairāk nekā desmit gadu izstrādā staigājošus robotus. Tiesa, Krīgmena vadītā pētnieku komanda piedāvā vēl nebijušu iznākumu, kas radies, apvienojot mākslīgo intelektu ar robotiku.

Pētījums publicēts zinātniskajā žurnālā “Proceedings of the National Academy of Sciences”.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu