Atrastas arī pārējās zemūdenes “Titāns” atliekas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Inženieriem Atlantijas okeāna dzīlēs beidzot izdevies atrast atlikušās tūristu zemūdenes “Titāns” atlūzas. Jūnija nogalē zemūdene netālu no “Titānika” vraka piedzīvoja imploziju (sprādzienu uz iekšu), bojā ejot visiem pieciem pasažieriem.

Pazudušās zemūdenes meklēšana pārvērtās starptautiskos pūliņos atrast nelaimē nonākušos piedzīvojumu meklētājus. Diemžēl pēc dažām dienām noskaidrojās, ka zemūdene nav izturējusi milzīgo ūdens spiedienu un piedzīvojusi imploziju.

Otrdien krasta apsardze paziņoja, ka pagājušajā nedēļā izdevies atrast zemūdenes pārējās atliekas. Pašlaik tiek pētīts, vai atlūzu vidū nav kādas cilvēku atliekas, raksta “BBC”.

"Titāna" atlūzas
"Titāna" atlūzas Foto: AP/Scanpix

"Titāns" bija devies dzelmē Atlantijas okeāna ziemeļos, lai aplūkotu pirms 111 gadiem nogrimušā "Titānika" vraku. Aparāts sāka nolaišanos 18. jūnija rītā, bet pēc nepilnām divām stundām sakari ar to pārtrūka. Pēc sakaru pazušanas tika sākta vērienīga zemūdenes meklēšana. Plašā meklēšanas operācija notika apmēram 1450 kilometrus uz austrumiem no Keipkodas Masačūsetsas štatā. Operācijā piedalījās arī Kanādas Krasta apsardze.

Beigu beigās noskaidrojās, ka vairākas stundas pēc nolaišanās netālu no “Titānika” vraka zemūdene piedzīvojusi imploziju. Saskaņā ar ekspertu teikto zemūdenes pasažieri miruši acumirklī.

Zemūdens aparātā bija britu miljardieris Hemišs Hārdings, franču eksperts Pols Anrī Naržolē, Pakistānas un Lielbritānijas magnāts Šahzada Davūds ar savu dēlu Suleimanu un "OceanGate Expeditions" vadītājs Stoktons Rašs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu