Putnkopības asociācija rīko akciju "Latvijas olu spēks Ukrainai"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Piektdien, 13.oktobrī, notiks akcija "Latvijas olu spēks Ukrainai", kuras laikā iedzīvotāji aicināti ziedot Ukrainai un dāvanā saņemt Latvijas ražotāju olas, informēja Latvijas apvienotā putnkopības nozares asociācija (LAPNA) pārstāvji.

Akcija tiek rīkota, atzīmējot Pasaules olu dienu. Tās mērķis ir parādīt nozares saliedētību un nozīmi tautsaimniecībā. Ziedojumi paredzēti nepieciešamo ikdienas preču iegādei cilvēkiem Ukrainā.

LAPNA pārstāvji skaidro, ka akcijas laikā olu busiņš Rīgā piestās trīs punktos un atradīsies tur noteiktu laiku vai līdz brīdim, kamēr būs vēl pieejamas olas. Ziedot varēs gan skaidrā naudā, gan ar kartes norēķinu. Ziedojuma summa būs sākot no viena eiro. Dāvanā ziedotājs saņems "Balticovo" olu sešpaku.

Asociācijā informē, ka busiņš Jaunajā Teikā pie instalācijas "Pērtiķis Sems" atradīsies no plkst.8.30 līdz 10, pie tirdzniecības centra "Spice" - no plkst.11.30 līdz 14.30, bet pie Āgenskalna tirgus - no plkst.16 līdz 19.

"Pasaules olu dienā mēs ne tikai ceļam olu goda vietā, bet arī vēlamies uzsvērt putnkopības un olu ražošanas nozares nozīmi gan valsts ekonomikā, gan mūsu ikdienā," norāda LAPNA izpilddirektore Anna Ērliha.

Vienlaikus viņa atzīmē, ka ar šo aktivitāti LAPNA vēlas aicināt cilvēkus būt līderiem savu ražotāju atbalstā, tādējādi stiprinot Latvijas tautsaimniecību un palīdzot risināt gan pašmāju izaicinājumus, gan palīdzēt citiem.

Pēc viņas teiktā, pērn Latvijas putnkopības nozares apgrozījums bija 130 miljoni eiro. Nozarē strādā vairāk nekā 2000 darbinieku un tā ik gadu nodokļos samaksā aptuveni 15 miljonus eiro.

Akciju rīko LAPNA un biedrība "Tavi draugi".

LAPNA pārstāv Latvijas putnkopības nozari attiecībās ar Latvijas un Eiropas Savienības institūcijām, kā arī attiecībās ar citiem publisko un privāto tiesību subjektiem, kā arī piedalās putnkopības nozari reglamentējošo normatīvu izstrādē un apspriešanā. Asociācija dibināta 2006.gadā, un tā pārstāv lielākos Latvijas olu ražotājus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu