Sāpīgāk par dzemdībām. Austrālijā kādu sievieti sadūris pīļknābis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Pīļknābis
Pīļknābis Foto: Shutterstock

Kur gan citur, ja ne Austrālijā. Tur kādu sievieti ceļmalā ar savu indīgo piesi sadūris retais un aizsargājamais pīļknābis, kuru viņa centās izcelt no rensteles.

Kad Dženija Forvarda devās uz mājām Tasmānijā, ceļmalā viņa pamanīja it kā ievainotu pīļknābi. Zināms, ka šī suga Austrālijā ir reta un aizsargājama, tāpēc sieviete centās ķibelē nokļuvušo dzīvnieku glābt, paceļot to un aiznesot drošībā. Pīļknābis gan ar to nav bijis mierā un pateicības vietā divas reizes sadūris sievieti ar savu indīgo piesi, kas tam atrodas pakaļkājas locītavā. Pīļknābja inde sievietei izraisīja ārkārtīgi spēcīgas sāpes un agoniju, vēstīts izdevumā “ABC News”.

“Sajūta bija tāda, it kā kāds būtu sadūris manu plaukstu ar nazi. Sāpes bija neizturamas. Pavisam noteikti sāpīgāk nekā dzemdībās,” stāstīja Forvarda.

Pēc negadījuma sieviete aši devās uz slimnīcu, kur ārsti viņai injicēja antibiotikas un pretsāpju līdzekli. Pēc tam tika veikta operācija, iztīrītas un aizšūtas brūces, tomēr pat nedēļu vēlāk viņu joprojām nomocīja sāpes un plaukstas uztūkums.

Pīļknābji (Ornithorhynchus anatinus) ir vieni no neparastākajiem dzīvniekiem pasaulē. Tie izskatās kā dīvains bebra, ūdra un pīles krustojums. Tie dzīvo gan uz sauszemes, gan ūdenī un ir atrodami tikai Austrālijā. Pīļknābju tēviņiem pakaļkāju locītavās ir indīgi pieši, kurus tie izmanto cīņās ar citiem tēviņiem par mātīšu uzmanību.

Cilvēka dzīvību pīļknābja inde neapdraud, tomēr var izraisīt neizturamas sāpes un pietūkumu. To inde ir maz pētīta, tomēr ir noskaidrots, ka tā satur proteīnus, kas skar nervu sistēmu, kā arī enzīmu, kas var sagraut šūnas un izraisīt tūsku.

Oficiāli apstiprinātas pretindes pret pīļknābju indi nav.

Cilvēki maldīgi pieņem, ka pīļknābji, kas redzēti ceļmalās, atrodas briesmās, tomēr ne vienmēr tā ir. Pīļknābji mēdz veikt garus gabalus pa sauszemi un ceļmalu notekas izmantot kā lielceļus. Ja gadās ceļmalā ieraudzīt pīļknābi, tad labāk to nofotografēt un attēlu aizsūtīt ekspertiem, kas tad arī pateiks, vai dzīvnieks patiešām ir briesmās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu