Noskaties Melnsila ielā nesen uzstādīti četri jauni luksofori. Remontu laikā ielā veidojas pamatīgi "korķi"

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Rīgā, Melnsila ielas posmā no Ernestīnes ielas līdz Kristapa ielai, nesen divos krustojumos izvietoti luksofori. Rezultātā īsā ceļa posmā ir četri regulējami krustojumi. Ja vēl šajā posmā notiek kādi ceļa remontdarbi, vai šie luksofori neparalizē satiksmi? To skaidroja Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

Biedrības "Pilsēta cilvēkiem" pārstāvis Rūdolfs Golubovs norādīja uz septembra beigās novērotiem sastrēgumiem Melnsila ielā, kuru dēļ lēna satiksme bija no Āgenskalna tirgus līdz pat Botāniskajam dārzam. Tas arī būtiski kavēja sabiedriskā transporta kustību.

To, ka septembra divās dienās bija pastiprināti sastrēgumi, apliecināja Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods, norādot, ka tas bija saistīts ar pašvaldības uzņēmuma "Rīgas ūdens" komunikāciju remontdarbiem.

Domes departamentā norādīja, ka nav noteikts minimālais vai maksimālais attālums starp regulējamiem luksoforiem. "Standarts nosaka plūsmas un krustojumus, kuros ir jāregulē. Attiecīgi iestājoties noteiktām gājēju vai automašīnu plūsmām, ir jāregulē. Šajā gadījumā šis nosacījums ir iestājies, un attiecīgi ir pieņemts lēmums. Būtiski ir panākt to, lai tie ir sinhronizēti, un šajā gadījumā tas ir darīts, tātad visi šie luksofori ir saslēgti kopējā ķēdē, nevis darbojas katrs atsevišķi," sacīja Vaivods.

Plašāk "4. studijas" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu