Viņas pieredze. Kā regresija pozitīvi izmaina un transformē cilvēku dzīves (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: No personīgā arhīva

Jolanta Kartašova-Deneux ir hipnoterapeite un regresoloģe. Pieļaujam, ka daudziem tie ir svešvārdi, tāpēc interesanti ir uzzināt konkrētas sievietes pieredzi par to, kā regresija var pozitīvi mainīt cilvēku dzīvi! 

Sāksim ar to, kas ir jūsu darba pamatā. Regresija -  kas tas īsti ir? Pastāstiet cilvēkiem, kas nezina.

Jolanta Kartašova-Deneux: Regresija kā tāda ir psihoterapijas metode, kurā ar hipnozi cilvēks tiek ievadīts izmainītā apziņas stāvoklī, kas ļauj atcerēties tieši tos zemapziņas nostūros paslēpušos senākos notikumus no šīs dzīves vai iepriekšējām dzīvēm, kas ietekmē šodienas notikumus. Regresiju plaši izmanto psihoanalīzē. Tās terapeitiskais

efekts slēpjas nevis pašā atcerēšanās faktā, bet gan cēloņu-seku saiknes saskatīšanā starp šodienas situāciju un pagātnes notikumiem, nobloķēto un iestrēgušo emociju atlaišanā, pieredzes integrācijā, piedošanā un, uz ko es fokusējos savā praksē, - garīgo mācībstundu apguvē.

Dažreiz pietiek tikai ar vienu sesiju, lai pilnībā izmainītu savu dzīvi. Tālāk, protams, viss ir atkarīgs no klienta un viņa spējām integrēt dotās zināšanas un pieredzi savā dzīvē.

Cik noprotams, praktizēties esat sākusi nesen, kā šobrīd veicas? Vai cilvēki ir ieinteresēti? Cik populāra regresija ir pasaulē?

Es praktizēju regresiju jau gadu, un pa šo laiku man ir sanācis uzkrāt salīdzinoši lielu un daudzveidīgu pieredzi - vairāk nekā 100 klientu no dažādiem pasaules nostūriem. Pieprasījums ir diezgan liels, un arvien vairāk cilvēku sāk daudz nopietnāk raudzīties uz regresijas terapiju, izvēloties to par metodi savu problēmu risināšanai un iekšējās pasaules izzināšanai.

Tātad regresija ir kā pozitīva transformācija?

Es domāju, ka teju visi, kuri ir piedzīvojuši regresiju, piekritīs, ka tā ir iedvesmojoša un dziļi transformējoša pieredze, kas liek raudzīties uz dzīvi jau no daudz plašākas perspektīvas. Esmu ievērojusi, ka cilvēki bieži nāk ar problēmām, kuru cēloņi neslēpjas pagātnē. Viņi jūtas “iestrēguši” un nezin, kurā virzienā doties. Šādos gadījumos, izmantojot hipnozi, mēs atrisinam šos jautājumus ar “Smalkā plāna” palīdzību.

Kā nonācāt līdz konceptam nodarboties tieši šai jomā? Vai tie bija ilgi meklējumi, vai hobijs, kurš pārauga reālā darbā?

Tie nebija nedz meklējumi, nedz hobijs. Tā sakot, viens notikums dzīvē aizveda pie otra. Visu, kas notika pa vidu, nav iespējams ietvert dažos teikumos. Es teiktu, ka hipnoterapija pati atrada mani, un starp mums radās tūlītēja saikne, kas pārauga par manas dzīves svarīgu daļu. Esmu fascinēta par to, ko es daru, un mana sajūsma par to nezūd, jo katrs klients un viņa pieredze man kaut ko sniedz. Tas ir kā doties aizraujošā piedzīvojumā, un, cik cilvēku, tik pieredžu.

Vai allaž esat izjutusi sevi kā garīgu cilvēku?

Būt garīgam ir tāds abstrakts jēdziens. To, kas ir garīgums, katrs uztver citādāk.

Mūsdienās garīgums tiek glamurizēts. Būt garīgam ir stilīgi. Šķiet, ka teju katrs, kurš ir iegādājies kristālus, uzskata sevi par garīgu cilvēku.

Manā izpratnē, garīgums ir dzīvot saskaņā ar savu garu, dvēseli, un man tas ne vienmēr sanāk.

Vai meditāciju piekopj arī pārējā ģimene: vīrs, bērni? Un kā bērni to izjūt, vai viņiem ir skaidrs, kas tas ir? Varbūt ir kāda “vieglā forma”, kā bērnam to paskaidrot?

Par vīru es neko nevaru galvot, bet maniem bērniem meditācija nav sveša. Kā paskaidrot meditāciju sešgadniekam, es īsti nezinu, bet zinu, ka bērni mācās, ziņkārīgi vērojot. Lai vairotu šo ziņkāri, esmu ierakstījusi pāris bērnu meditācijas priekš miega, kas ir pieejamas manā Youtube kanālā. Tās veicina iztēli un tajā pašā laikā atslābina. Esmu saņēmusi neskaitāmas atsauksmes no citām mammām, kuras apgalvoja, ka viņu bērniem ļoti patīk šīs meditācijas un tās palīdz mazajiem aizmigt.

Tā kā valodas jums nav lielākais šķērslis, tad no kuras valsts ir lielākais ieinteresēto daudzums? Un kas ir auditorija: sievietes vai vīrieši, abi dzimumi? Ar ko ir vieglāk strādāt?

Es fokusējos pārsvarā uz Latvijas auditoriju, jo strādāt latviešu valodā man ir daudz vieglāk un dabiskāk. Arī nodibināt saikni ar latviešu klientiem man ir daudz vieglāk, jo nav valodas vai kultūras barjeru. Tomēr, kā jau minēju, pie manis vēršas cilvēki no dažādiem pasaules nostūriem, no Latvijas līdz par Dienvidāfrikai. Protams, ka lielākā daļa ir sievietes, tomēr ar vīriešiem arī ir ļoti interesanti strādāt. Vieglāk ir ar tiem cilvēkiem, kuri ir atvērti un motivēti pārmaiņām. Viņiem arī ir novērojamas krasākas pārmaiņas, jo, kā jau visās praksēs, motivācija ir panākumu atslēga!

Mans uzdevums ir parādīt virzienu un iedot nepieciešamos instrumentus, ar kuriem klients var patstāvīgi strādāt. Šeit dzimumam nav nozīmes.

Cik veci lielākoties ir klienti? Un cik daudzi seansi vienas dienas laikā notiek?

Es neesmu ģimenes ārsts, kurš var uzņemt 20 cilvēkus dienā. Bija laiks, kad strādāju ar 2 vai 3 klientiem dienā, un pat tas man personīgi bija par daudz. Viena sesija ilgst divas stundas, un ar trīs bērniem un mācībām divas sesijas dienā ir mans maksimums.

Tāpēc es rūpīgi izraugos, ar ko strādāt. Bieži pat noraidu klientus vairāku iemeslu dēļ. Dažreiz pat nākas teikt, ka tagad klientam nav īstais laiks, un viņi to uztver ļoti saprotoši, jo redz, ka man rūp viņu pieredze.

Vecuma grupa, es teiktu, ir no 25 līdz 45 gadiem. Pārsvarā gan tie cilvēki ap 30. Es mēdzu jokot, ka cilvēki vēršas pie manis savas eksistenciālās krīzes laikā.

Foto: No personīgā arhīva

Vai, šajā sfērā darbojoties, ir novērojama liela konkurence?

Godīgi sakot, nezinu. Es daru savu lietu un īpaši neskatos pa malām, lai gan varbūt vajadzētu. Šobrīd es apgūstu kognitīvi biheiviorālo hipnoterapiju vienā no Anglijas koledžām un plānoju nākotnē apvienot klīnisko hipnoterapiju, ko apgūstu, ar garīgo hipnoterapiju (regresiju).

Vai ir kāds pieredzes stāsts, kad terapija ir pozitīvi mainījusi klienta dzīvi?

Ar cilvēku privātām pieredzēm es nedalos. Tomēr ir bijuši neskaitāmi gadījumi, kad pēc sesijas cilvēki pilnībā izmaina savu dzīvi. Daži ir pat pametuši vecos darbus, lai varētu dzīvot saskaņā ar sevi. Es atceros, kā vienā gadījumā klients pat nomainīja valsti. Pārsvarā cilvēkiem vienkārši paveras jauna perspektīva uz dzīvi un viņu tā saucamo ceļu, kā arī iedvesma uz pārmaiņām.

Daži beidzot nonāk pie piedošanas un atlaišanas. Citi vienkārši gūst apstiprinājumu tam, kas jau sen ir sēdējis dziļi iekšā. Ir, protams, gadījumi, kad cilvēki tā arī neko neiesāk ar doto pieredzi un informāciju.

Jebkurā gadījumā, regresija, vai kaut vai vienkārši savienošanās ar “Smalko plānu” atstāj savu nospiedumu uz katru no klientiem. Tas tomēr nav tas pats, kas aiziet pie astrologa vai taro lasītāja, kas arī, protams, var būt interesanti un aizraujoši. Katram savs!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu