Noskaties Latvijā radīts 5G lieljaudas rūteris; nākotnē 5G pārklājumu varētu veidot arī Baltijas jūrā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tehnoloģiju forumā “5G Techritory” prezentēts pašmāju uzņēmumu “Latvijas mobilais telefons” (LMT) un “Mikrotik” radītais 5G lieljaudas rūteris ļoti lielu datu pārraidīšanai īsā laikā. Paraugdemonstrējumā tas spēja uzrādīt maksimālo augšupielādes ātrumu 300 megabiti un lejupielādes ātrumu 2,5 gigabiti sekundē, vēsta “TV3 Ziņas”.

Jaunais lieljaudas rūteris būs īpaši nozīmīgs brīžos, kad īsā periodā nepieciešams pārraidīt milzīgu datu apjomu, bet vides specifikas vai citu iemeslu dēļ izbūvēt datu pārraides kabeļu tīklu ir neiespējami vai sarežģīti.

Kā viens no iespējamiem izmantošanas veidiem Latvijā radītajam lieljaudas rūterim minēta datu pārraides nodrošināšana starp jūrā esošajiem kuģiem un kuģiem ar ostu. Jau tuvākajā nākotnē plānoti testi, attīstot 5G pārklājumu arī Baltijas jūrā.

LMT viceprezidents Gunārs Dambergs skaidro, ka šim rūterim, kā jau industriālajam rūterim, būs liels pielietojums visās Latvijas ražošanas nozarēs un arī tā saucamā jūras tīkla pārklājuma radīšanā.

Paralēli jaunā 5G rūtera prezentēšanai un testēšanai šī gada “5G Techritory” forumā liela vērība pievērsta mākslīgajam intelektam, metaversam un militāro tehnoloģiju jautājumiem.

Vairāk skaties “TV3 Ziņu” sižetā

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu