Marks Ditrū vēl šodien Beļģijas sabiedrībā ir pazīstams kā "briesmonis", jo 20. gadsimta 90. gados viņš bija daļa no nelielas cilvēku grupas, kas veica nežēlīgas slepkavības un jaunu meiteņu nolaupīšanas un izvarošanas, šokējot ne tikai valsti, bet arī visu pasauli.

Kad pagājušā gadsimta 90. gados visā Beļģijā sāka pazust jaunas meitenes, policijai bija pamats turēt aizdomās Marku Ditrū, taču viņi to nedarīja. Pagāja ilgs laiks, līdz Ditrū tika aizturēts. Un tikai tad policija saprata, ka Ditrū bija nolaupījis, izvarojis un spīdzinājis vismaz sešas sievietes un meitenes, no kurām četras tika noslepkavotas. Drīz vien atklājās, ka Ditrū dzīvoja no valsts pabalstiem un lietoja valsts apmaksātas zāles savu upuru apreibināšanai. Tas, protams, izraisīja sabiedrības vēršanos pret Beļģijas varas iestādēm un pat sazvērestības teorijas par pedofilu grupējumiem un valdības piesegšanu.

Marks Ditrū piedzima 1956. gada 6. novembrī Ikselā, Briselē. Saskaņā ar “BBC” datiem viņš bija vecākais no pieciem bērniem. Marks vēlāk apgalvoja, ka vecāki, skolotāji Viktors un Žanīna, viņu bieži situši. 1972. gadā Ditrū vecāki izšķīrās, un tēvs pameta ģimenes mājas. Neilgi pēc skolas beigšanas arī Ditrū no mājām aizgāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X