Ukrainas armija Hersonas apgabalā saglabā ierobežotu klātbūtni Dņepras kreisā krasta rajonos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas spēki Hersonas apgabalā, visticamāk, saglabā ierobežotu klātbūtni dažos Dņepras kreisā krasta rajonos, secinājuši ASV Kara pētniecības institūta (ISW) analītiķi.

"Pašreizējās ukraiņu darbības, šķiet, ir plašākas nekā iepriekš novērotie taktiskie reidi, un pieejamie dati liecina, ka Ukrainas spēki saglabā klātbūtni gar krasta līniju un pie Antonivkas tilta, neskatoties uz Krievijas pretuzbrukumiem," norāda analītiķi.

Tiek norādīts, ka Ukrainas jūras kājnieku brigādes divas diversiju un izlūkošanas grupas šķērsojušas Dņepras upi, sakāvušas Krievijas spēkus šajā rajonā un iekarojušas placdarmu Kriņki ciemā, kas atrodas 30 kilometrus uz austrumiem no Hersonas un aptuveni divus kilometrus iekšzemē no Dņepras krasta līnijas. Atbildot uz to, Krievijas kājnieki veica pretuzbrukumu un atspieda Ukrainas spēkus atpakaļ uz ciema nomali, taču Ukrainas spēki joprojām kontrolē dažas mājas un gaida pastiprinājumu šajā rajonā.

Analītiķi atzīmē, ka Ukrainas spēki uzbrukumos Kriņki izmantoja lielākus spēku nekā iepriekšējos uzbrukumos.

17.oktobrī Krievijas militārie blogeri ziņoja, ka divas Ukrainas jūras kājnieku desanta grupas izsēdušās kreisajā krastā dažus kilometrus augšpus Hersonas, ar artilērijas atbalstu pārvarējušas Krievijas karaspēka pirmo aizsardzības līniju un ieņēmušas Poimas ciemu un daļu Piščanivkas ciema apmēram 3,5 kilometru attālumā no krasta.

Vēlāk jūras kājnieki tika atspiesti atpakaļ līdz krastam, apgalvo krievu avoti.

ISW arī norādīja, ka Ukrainas ģenerālštābs bez skaļiem paziņojumiem atzinis operācijas Dņepras kreisajā krastā un ceturtdien ziņoja, ka Krievijas aviācija esot tur veikusi uzlidojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu