Lielbritānijā noteikti uzņemamo bēgļu skaita griesti

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Migrantu laiva
Migrantu laiva Foto: Fethi Belaid/AFP/Scanpxi

Lielbritānijā no 2025. gada janvāra tiks noteikts maksimālais bēgļu skaits, ko valsts var uzņemt gada laikā, piektdien, 20. oktobrī, paziņoja Iekšlietu ministrija.

Vietējās pašvaldības tiek aicinātas noteikt savu ''kapacitāti" to cilvēku izmitināšanai, kas ierodas Lielbritānijā pa drošiem un legāliem maršrutiem, lai varētu noskaidrot bēgļu skaita griestus valsts mērogā, pavēstīja Iekšlietu ministrija.

Plāni noteikt bēgļu skaita griestus bija ietverti Nelegālās migrācijas likumprojektā, kas šogad kļuva par likumu, bet līdz piekltdienai vēl nebija fiksēts datums, no kura tie tiks noteikti.

Vietējo pašvaldību asociācija (LGA) paziņoja, ka ir amatpersonām paudusi bažas par "lūgumiem uzņemties saistības attiecībā uz ierodošos [bēgļu] skaitu vai piedāvāt viņu skaita griestus".

Asociācija uzsvēra, ka ir nepieciešams atzīt "kopīgo spiedienu uz vietējiem dienestiem" un nodrošināt pašvaldībām atbilstošu finansējumu.

Bēgļu skaita griestus, kuru apstiprināšanu parlamentā valdība centīsies panākt pirms to stāšanās spēkā 2025.gada janvārī, būs paredzēts mainīt katru gadu.

Tajos netiks ietverta vīzu piešķiršana Ukrainas pilsoņiem, afgāņu pārvietošanas un atbalstīšanas politika, Lielbritānijas pilsoņu ieceļošana no Honkongas.

"Vietējās pašvaldības tiks konsultētas par plāniem noteikt gada griestus bēgļu skaitam, kas katru gadu tiek izmitināti Lielbritānijā (..) lai Lielbritānija uzņemtu tikai tik daudz bēgļu, cik spēj atbalstīt vietējās kopienas," paziņojumā presei pavēstīja Iekšlietu ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu