Rīgā var bez maksas nodot koku un krūmu lapas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Koku lapas rudenī.
Koku lapas rudenī. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas pašvaldība no sestdienas, 21. oktobra, četras nedēļas nogales oktobrī un novembrī piedāvās iedzīvotajiem iespēju bez maksas nodot savāktās nokritušās koku un krūmu lapas, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā.

Lapu nodošana notiks 33 vietās Rīgas apkaimēs līdz 27.novembrim, galvenokārt sestdienās un svētdienās, bet dažās vietās arī atsevišķās darba dienās.

Iedzīvotājiem jāņem vērā, ka lapas nevar nodot maisos - tās nodošanas punktos būs jāizber. Tāpat arī iztukšotie maisi katram iedzīvotājam pēc tam ir jāsavāc pašam. Iedzīvotājiem jāievēro, ka lapas nedrīkst iepriekš atvest un atstāt, kā arī lapām nedrīkst būt citu atkritumu piemaisījumu.

Uz nodošanas punktiem nedrīkst vest nolietotu sadzīves tehniku, mēbeles vai būvgružus, vai lapas samaisīt ar sadzīves atkritumiem.

Katrā no lapu savākšanas projekta norises dienām piedalīsies Rīgas pašvaldības Centrālās administrācijas Teritorijas labiekārtošanas pārvaldes pārstāvji (TLP), sekojot līdzi situācijai, koordinējot lapu nodošanu, kontrolējot specializētā atkritumu savākšanas transporta virzību, kā arī iespēju robežās palīdzot iedzīvotājiem izbērt lapas no maisiem.

Lapu savākšanas punktos pastiprināti patrulēs Rīgas pašvaldības policija, lai novērstu vai ierobežotu nesankcionētu atkritumu izmešanu.

Pērn iedzīvotāji šādi nodeva 2500 tonnas lapu, savukārt 2021.gadā - 2083 tonnas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu