Integrācijas fonds ģimeņu intereses pārstāvošajām nevalstiskajām organizācijām iedalījis 300 000 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixel-Shot/Shutterstock

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) apstiprinājis rezultātus desmit projektiem - ģimeņu intereses pārstāvošajām nevalstiskajām organizācijām (NVO), kur ar 298 342 eiro plānots atbalstīt organizāciju pamatdarbības nodrošināšanu, informēja SIF pārstāve Ilze Sarkanābola.

Konkursa mērķis ir sniegt atbalstu pamatdarbības nodrošināšanai NVO, kuras piedalās ģimeņu atbalsta politikas jautājumu risināšanā valsts līmenī. Ņemot vērā pieejamā finansējuma apmēru, konkursā no iesniegtajiem 26 projektu pieteikumiem apstiprināti desmit.

Ar SIF atbalstu projektu īstenos biedrības "Latvijas SOS - Bērnu ciematu asociācija", "Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienība", "Latvijas bērnu un jauniešu diabēta biedrība", "Latvijas autisma apvienība", "Latvijas Reto slimību alianse", "Latvijas Bērnu labklājības tīkls", "Palīdzēsim viens otram", "Papardes zieds" un nodibinājums "Bērnu slimnīcas fonds", kā arī "Centra "Marta" Liepājas nodibinājums".

Apstiprināto projektu vidū ir tēmas, kas aptver vispārējo organizāciju kapacitātes celšanu un darbinieku zināšanu pilnveidi, sabiedrības izglītošanu un izpratnes veidošanu, kā arī citus ģimenēm aktuālus jautājumus: bērnu un jauniešu ar diabētu sociālo integrāciju sabiedrībā.

Tāpat plānots īstenot ziedojumu piesaistes aktivitātes Bērnu slimnīcas Vecāku mājas darbības nodrošināšanai un brīvprātīgā darba aktivitāšu īstenošanai; atbalsta aktivitātes ģimenēm, kurās aug bērns vai jaunietis ar autiskā spektra traucējumiem (AST) un sociālās integrācijas iespējas ģimenēm, kurās ir cilvēks ar retu slimību; nodrošināt kvalitatīvu atbalstu sievietēm un bērniem, kas cietuši no vardarbības.

Plānots arī turpināt nodrošināt nepieciešamo daudzbērnu ģimeņu interešu aizstāvību un projekta "Barometrs: ģimenes ar bērniem Latvijā" aktivitātes, nodrošinot pierādījumos balstītu interešu aizstāvību sociālās aizsardzības, veselības aprūpes un izglītības jomās; kā arī sekmēt atbalsta sistēmas veidošanos ģimeņu, kuras audzina jauniešus ar intelektuālās attīstības traucējumiem, seksuālās un reproduktīvās veselības izglītības jomā.

Projektu pieteikumus pēc atbilstības un kvalitātes vērtēšanas kritērijiem vērtēja komisija, kuras sastāvā bija pārstāvji no Labklājības ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Valsts kancelejas, Veselības ministrijas un SIF Ģimeņu atbalsta programmu nodaļas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu