Palestīniešus atbalstoši aktīvisti nobloķē Starptautiskās Krimināltiesas ieeju (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sieviete nesankcionētas demonstrācijas laikā tur rokās palestīniešu karogu. Parīze, Francija, 2023. gada 12. oktobrī.
Sieviete nesankcionētas demonstrācijas laikā tur rokās palestīniešu karogu. Parīze, Francija, 2023. gada 12. oktobrī. Foto: SARAH MEYSSONNIER/REUTERS

Nīderlandes varasiestādes pirmdien aizturējušas 19 aktīvistus, kuri bija nobloķējuši Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) ieeju, nosodot Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu par Izraēlas rīcību kara laikā.

Aktīvisti no grupas "Extinction Rebellion" (XR; "Dumpis pret izmiršanu") ieņēma tiltu pie Hāgā bāzētās tiesas neilgi pēc pusdienlaika, turot rokās plakātu ar uzrakstu "Netanjahu ir kara noziedznieks". Aktīvistu grupas Nīderlandes nodaļa, kas sākotnēji tika izveidota, lai cīnītos pret klimata pārmaiņām, kopš palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" 7.oktobra uzbrukuma Izraēlai ir sarīkojusi vairākas akcijas palestīniešu atbalstam.

"Demonstrācija neradīja nekādus traucējumus SKT normālai darbībai. Situāciju atrisināja SKT apsardze kopā ar policiju," paziņoja tiesas preses pārstāve.

Pēc tam, kad policija pēc īslaicīgas aizturēšanas atbrīvoja 19 aktīvistus, viņi pievienojās nelielai demonstrācijai palestīniešu atbalstam ārpus SKT teritorijas.

Nīderlandes premjerministrs Marks Rite pašreiz atrodas vizītē Tuvajos Austrumos, kur plāno tikties gan ar Netanjahu, gan ar palestīniešu pašpārvaldes prezidentu Mahmudu Abasu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu