IZM valsts sekretāra vietnieks būs Paiders

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Paiders
Jānis Paiders Foto: Edijs Pālens/LETA

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieka augstākās izglītības, zinātnes, kosmosa un inovāciju jautājumos amatā iecelts līdzšinējais IZM Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktors Jānis Paiders, infomrēja ministrija.

Tikmēr IZM Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktora amata pienākumus patlaban pildīs Diāna Laipniece.

Paiders kopš 7.augusta vadīja IZM Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamentu, bet pirms tam bija Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktora vietnieks zinātnes jomā.

Paiders IZM strādā kopš 2014.gada. Ministrijā atzīmēja, ka viņš ir nodrošinājis tādas būtiskas pārmaiņas kā augstskolu snieguma finansējuma ieviešanu kopš 2015.gada, kā arī Latvijas Viedās specializācijas stratēģijas (RIS3) monitoringa sistēmas ieviešanu kopš 2018.gada, kas "ir būtiski sekmējusi zinātnes un inovāciju nozarei nepieciešamo analīzi un bijusi pamatā tālāko investīciju programmu izveidē un pilnveidē".

Tāpat 2019.gadā īstenots zinātnisko institūciju starptautiskais novērtējums un tā rezultātu ieviešana tālākajā zinātnes finansēšanas sistēmā, kā rezultātā tika izveidots un pērn ieviests jauns zinātnes bāzes finansējuma modelis - finansējuma piešķiršana atkarībā no sasniegtajiem rezultātiem. Paiders piedalījies arī Zinātnes, tehnoloģijas attīstības un inovāciju pamatnostādņu 2021.-2027.gadam izstrādē.

Pēc izglītības Paiders ir ģeogrāfs. 2014.gadā viņš pabeidza Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultāti, iegūstot dabaszinātņu maģistra grādu ģeogrāfijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu