Noskaties Krāpnieki ķērušies pie jauna veida, kā izvilināt iedzīvotāju naudu un bankas datus (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Sociālajos medijos arvien biežāk parādās darba sludinājumi, kas sola tūlītējus zelta kalnus. Daļa iedzīvotāju arī uzķeras uz šādiem melīgiem solījumiem, zaudējot naudu un nereti arī apdāvinot krāpniekus ar savu kontu parolēm, vēsta Panorāma.

Alga 257 eiro dienā – tāds vilinošs darba piedāvājums parādās sociālās vietnes "Facebook" grupā "Sludinājumu dēlis Valmierā". Lai saprastu, vai tas ir krāpnieku veidots konts un kā viņi darbojas, Latvijas Televīzija sazinājās ar viņiem, it kā meklējot šādu darbu. Atbilde sekoja ātri no profila "Edgars Putniņš", mudinot pievienoties "Telegram" grupai un aicinot spiest uz nezināmas saites. 

Personāla atlases speciāliste, karjeras konsultante Baiba Lauva norādīja uz aizdomīgām pazīmēm šajā sarakstē: "Sākšu ar to, ka rakstības stils, jo viņš sāk uzrunāt uz "tev". Tad viņš pāriet uz "jums" formu, kas likās ļoti dīvaini, un uzreiz piedāvā spiest uz nezināmu linku. Links neizskatās uzticams, to uzreiz var pateikt."

Eksperti norādīja – lai cik vilinošs ir piedāvājums, jābūt ārkārtīgi uzmanīgiem un rūpīgi jāizpēta visa informācija. Tāpat nekādā gadījumā nedrīkst klikšķināt uz aizdomīgiem linkiem.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu