Video Iekrīt pat bijušie policisti! Kā krāpnieki iedzīvojās uz Daces rēķina, atstājot viņu ar 10 000 eiro lielu parādu (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Krāpnieku izgudrotie veidi, kā apvārdot, lai iegūtu uzticēšanos un piekļūtu bankas kontam, kļūst arvien rafinētāki, vēsta Panorāma. Tā, piemēram, bijusī policiste Dace iekritusi krāpnieku slazdos, atsaucoties uz šķietami īstu darba sludinājumu.

Krāpšanas dēļ Daces parādi šobrīd ir ap 10 tūkstošiem eiro. Pati savulaik strādājusi policijā, reģistrējot apkrāpto iesniegumus, un bijusi pilnīgi pārliecināta, ka ar viņu tā nenotiks.

Vasaras sākumā viņa ievietoja sludinājumu par papildu darba meklēšanu. Visai drīz viņai atsaucās viltus bankas darbinieks, kurš piedāvāja iespēju piepelnīties. Pēc "darbinieka" lūguma viņa atvēra kontu vienā no Latvijā zināmākajām bankām, izmantojot oficiālu lietotni, taču radās problēma ar autorizēšanos.

Daci sazvanījušie cilvēki teica – lai to risinātu, pieslēgsies telefonam attālināti, tāpēc, iespējams, nomirgos telefona ekrāns, bet par to nevajagot satraukties. Saruna turpinājusies, viltus bankas darbinieks arī brīdinājis, ka no bankas atnāks brīdinājuma īsziņa, ka kāds ir pieslēdzies, un tie esot viņi, tāpēc Dace uz saņemto brīdinājumu nereaģēja.

Dodot piekļuvi ierīcei, Dace jutās droši, jo zināja, ka jaunajā kontā nav naudas. Aptuveni divas nedēļas pēc tā atvēršanas Dace saņēma zvanu no bankas. Tikai tad viņa uzzināja, ka uz viņas vārda paņemti vairāki ātrie kredīti. Uz nomaksu paņemts viedpulkstenis, kā arī četrpadsmitais "iPhone". Dace sprieda, ka tas bija dārgākais, ko varēja paņemt bez pirmās iemaksas.

Speciālisti aicina pārbaudīt katru, kurš jums jautā piekļuves datus.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu