ASV dislocē 900 karavīrus Tuvajos Austrumos (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Aizsardzības ministrija dislocē apmēram 900 karavīrus Tuvajos Austrumos, lai pastiprinātu savu spēku aizsardzību Gazas joslas bruņotā konflikta apstākļos, paziņoja Pentagona preses sekretārs Pets Raiders.

"Es varu apstiprināt, ka kopš mūsu sākotnējā paziņojuma par spēku nosūtīšanu apmēram 900 karavīru ir dislocēti vai ir dislocēšanas procesā ASV Centrālās pavēlniecības atbildības zonā," sacīja Raiders. Viņš piebilda, ka daži no šiem karavīriem tiek pārcelti no ASV raķešu bateriju vienībām.

Raiders nevēlējās sniegt komentārus par to, kur šie karavīri tiks dislocēti, bet sacīja, ka viņi nedosies uz Izraēlu, bet atbalstīs reģionālās atturēšanas centienus un tālāk veicinās ASV spēku aizsardzības spējas.

ASV iepriekš nosūtīja ieroču sistēmas, divus aviācijas bāzeskuģus un to trieciengrupas uz Vidusjūras austrumdaļu, lai pastiprinātu savu klātbūtni reģionā.

"Mēs arī plānojam piegādāt Izraēlai abas ASV sistēmas "Dzelzs kupols", kuras pašlaik ir mūsu arsenālā, lai palīdzētu tālāk stiprināt tās pretgaisa aizsardzību," sacīja Raiders. Viņš piebilda, ka Izraēlai tiek piegādātas arī pārtvērējraķetes.

Kopš kara sākuma palestīniešu kaujinieki ir izšāvuši uz Izraēlu apmēram 8000 raķetes, bet vismaz 550 raķetes ir nogāzušās Gazas joslā, informēja Izraēlas valdība un Aizsardzības spēki.

Izraēla 2011.gadā sāka izmantot pretraķešu aizsardzības sistēmu "Dzelzs kupols". ASV ir atbalstījušas šīs sistēmas izstrādi, uzbūvēšanu un uzturēšanu. Šī pretgaisa aizsardzības sistēma iznīcina tuva darbības rādiusa raķetes, kamēr tās vēl atrodas gaisā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu