Baidens telefoniski sazinājies ar Izraēlas premjeru (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AVI OHAYON/ISRAEL GPO/ZUMA PRESS

Izraēlai ir jāaizsargā nevainīgie Gazas joslas iedzīvotāji, nošķirot grupējuma "Hamās" kaujiniekus no civiliedzīvotājiem, svētdien pirms ASV prezidenta Džo Baidena un Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu telefonsarunas brīdinājis Baltais nams.

"Izraēlas aizsardzības spēkiem, Izraēlas valdībai būtu jāizmanto visi iespējamie līdzekļi, lai nošķirtu "Hamās" - teroristus, kas ir likumīgi militāri mērķi, - no civiliedzīvotājiem, kas tādi nav," raidorganizācijas CNN sarunu šovā "State of Union" sacīja Baidena nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans. Viņš piebilda, ka Baidens nodos šo vēstījumu Netanjahu.

"Prezidents šodien (..) atkal runās ar premjerministru, un viņš turpinās atkārtot Savienoto Valstu nostāju šajā jautājumā. (..) Mēs ticam, ka šajā bombardēšanā ir gājuši bojā tūkstošiem palestīniešu civiliedzīvotāju, un katrs no šiem nāves gadījumiem ir traģēdija," tāpat kā bojāgājušie Izraēlā, sacīja Salivans.

Uzstājoties raidorganizācijas ABC raidījumā "This Week" viņš sacīja, ka "Hamās" ir brutāla teroristu organizācija, kas slēpjas aiz civiliedzīvotājiem, norādot, ka grupējums izvieto raķetes dzīvojamajos rajonos.

"Taču tas nemazina viņu (Izraēlas) atbildību saskaņā ar starptautiskajām cilvēktiesībām un kara likumiem darīt visu iespējamo, lai aizsargātu civiliedzīvotājus," uzsvēra Salivans.

ASV amatpersonas arī strādā, lai palīdzētu atbrīvot vairāk nekā 220 Izraēlas ķīlniekus, kurus "Hamās" tur Gazas joslā, kā arī cenšas palīdzēt simtiem Gazas joslā iesprostoto palestīniešu amerikāņu, norādīja Salivans.

Taču viņš piebilda, ka, lai gan Ēģipte un Izraēla ir gatavas ļaut amerikāņiem un citiem ārvalstniekiem pamest Gazas joslu, "Hamās" kavē viņu izbraukšanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu