Vācijā policija aizturējusi 22 gadus veco eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai" politiķi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: IMAGO/Michael Gstettenbauer

Vācijā policija aizturējusi 22 gadus veco eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) politiķi Danielu Halembu, kurš nesen tika ievēlēts Bavārijas federālās zemes parlamentā.

Pret viņu sākta izmeklēšana aizdomās par kūdīšanu un antikonstitucionālu organizāciju simbolu izmantošanu.

Halemba tika aizturēts šorīt Štutgartē un šodien vai rīt stāsies tieneša priekšā Vircburgā, kas var nolemt paturēt viņu pirmstiesas apcietinājumā.

AfD parlamenta frakcija paziņoja, ka piektdien tika izdots orderis viena partijas deputāta aizturēšanai, un prokuratūra pēc tam apstiprināja, ka runa ir par Halembu. Halemba ir jaunākais politiķis, kurš ievēlēts Bavārijas landtāgā.

Halemba, kurš dzīvo Vircburgā, nedēļas nogalē nebija atrodams, bet viņa advokāts sestdien paziņoja, ka visas apsūdzības ir nepatiesas.

Halemba ir atzinis, ka pieder brālībai, kuras telpas septembrī pārmeklēja policija. Prokuratūra paziņoja, ka bijušas aizdomas, ka brālības telpās varētu atrasties objekti ar nacistu partijas simboliem, kā arī rasistiskas dabas literatūra un uzlīmes.

Prokuratūra atklāja, ka gandrīz visi konfiscētie priekšmeti ir novērtēti un apsūdzības ir pamatotas.

Prokuratūra veic izmeklēšanu pret vēl četriem cilvēkiem, kas pieder pie minētās brālības Vircburgā. Arī viņi tiek turēti aizdomās par kūdīšanu un antikonstitucionālu organizāciju simbolu izmantošanu.

Halemba noliedz viss viņam izvirzītās apsūdzības.

Vācijā parlamenta deputātiem parasti ir imunitāte. Tomēr Halembas imunitāte stāsies spēkā tikai pēc tam, kad Bavārijas landtāgs sanāks uz pirmo sēdi, kas paredzēta pirmdienas vakarā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu