Venecuēlas Augstākā tiesa anulējusi opozīcijas priekšvēlēšanu rezultātus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Venecuēlas liberāļu kandidāte Marija Korina Mačado
Venecuēlas liberāļu kandidāte Marija Korina Mačado Foto: EPA/Scanpix

Venecuēlas Augstākā tiesa pirmdien anulējusi pirms 2024.gadā paredzētajām prezidenta vēlēšanām organizēto opozīcijas priekšvēlēšanu rezultātus.

Šomēnes notikušajās Venecuēlas opozīcijas priekšvēlēšanās uzvarēja liberāļu kandidāte Marija Korina Mačado, taču Augstākās tiesas Vēlēšanu palāta atbalstīja vēlēšanu apstrīdēšanu saistībā ar iespējamiem pārkāpumiem iekšējā procesā. Tiesa deva opozīcijas vēlēšanu komisijai trīs dienas laika, lai iesniegtu ziņojumu par to, kā tika glabāti vēlēšanu materiāli.

Prokuratūra veic izmeklēšanu pret opozīciju par iespējamo krāpšanos vēlēšanās, jo opozīcija pati sarīkoja priekšvēlēšanas, apejot valsts vēlēšanu iestādi. Nav arī skaidrs, vai opozīcijas kandidāte tiešām varēs piedalīties prezidenta vēlēšanās.

Kreisi autoritārā prezidenta Nikolasa Maduro režīms ir viņu diskvalificējies no dalības vēlēšanās, pamatojoties uz šķietamajiem pārkāpumiem, ko viņa pieļāvusi laikā no 2011. līdz 2014.gadam, būdama parlamenta deputāte.

56 gadus vecajai Mačado jūnijā tika liegts uz 15 gadiem ieņemt jebkādu sabiedrisku amatu.

Kādreiz bagātā Venecuēla jau vairākus gadus cieš no smagas ekonomiskās krīzes. Nabadzības un vardarbības dēļ valsti pēdējos gados ir pametuši vairāk nekā septiņi miljoni cilvēku, liecina ANO dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu