VIDEO "Kāda velna pēc apdzīt, ja tūdaļ jānogriežas?" Eksperts analizē avāriju uz Bauskas šosejas (7)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Pagājušajā nedēļā uz Bauskas šosejas notika smaga avārija. Netālu no pagrieziena uz Krogsilu sadūrās pasažieru autobuss un "Mercedes-Benz" vieglā automašīna. Raidījums "Degpunktā" analizēja notikušo avāriju.

Uzreiz pēc avārijas iztaujāts par negadījuma apstākļiem, "Nordeka" firmas pasažieru autobusa vadītājs situāciju ilustrēja: priekšā braucošā "Mercedes" vadītāja apdzinusi smago tehniku un teju uzreiz veikusi kreiso pagriezienu, tāpēc autobusa vadītājs nepaspēja laikus reaģēt.

Kaut arī šofere pamatīgi pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, šķērsojot nepārtraukto līniju un apdzenot priekšā braucošo ekskavatoru bīstamā vietā, autobusa vadītājs nedrīkstēja sekot "Mercedes" vadītājas piemēram, skaidro satiksmes drošības eksperts.

"Ja cilvēks zina, ka jānogriežas pēc 200 metriem, kāda velna pēc sākt apdzīšanu? Sevišķi vietā, kur tas ir aizliegts un ir nepārskatāma situācija. Un sevišķi situācijā, kad mēs redzam, ka mums kāds brauc aiz muguras, kāds liels autobuss, kur ir pilnīgi skaidrs, ka tas nevarēs nobremzēt. Protams, jautājums arī autobusa vadītājam, – kur viņš brauc?" norāda satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis.

Plašāk "Degpunktā" sižetā!

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu