Ņujorkā aizturēti trīs Krievijas pilsoņi; viņi uz Krieviju sūtījuši bruņojuma komponentus (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ņujorka. Ilustratīvs attēls
Ņujorka. Ilustratīvs attēls Foto: shutterstock.com

Ņujorkā par sankciju apiešanu aizturēti trīs Krievijas pilsoņi, kas sūtījuši elektronikas komponentus uz Krieviju, kur tie izmantoti raķešu, tanku un dronu ražošanā, otrdien pavēstīja vietējās varasiestādes.

Aizturēts Nikolajs Golstevs un viņa sieva Kristina Pusireva. Viņi abi ir Krievijas un Kanādas pilsoņi. Aizturēts arī viņu domājamais partneris Krievijas un Tadžikistānas pilsonis Salimdžons Naridinovs.

Trijotne apsūdzēta sankciju apiešanā, lai gada laikā "uz Krievijas kaujaslauku veiktu vairāk nekā 300 sūtījumu ar precēm, kam noteikti ierobežojumi, aptuveni desmit miljonu dolāru vērtībā", paziņojumā apliecināja ASV Iekšzemes drošības ministrijas īpašais aģents Aivans Arvelo.

Komponenti, kas ir saistīti ar trijotnes diviem Bruklinā bāzētiem uzņēmumiem, "Ukrainā uzieti atņemtajās Krievijas bruņojuma platformās un signālu izlūkošanas iekārtās", arī spārnoto raķešu sistēmās, dronos, tankos un helikopteros, pavēstīja Tieslietu ministrija.

"Šīs struktūras no ASV ražotājiem nelikumīgi ieguva, nopirka un nosūtīja miljoniem dolāru vērtu dubultā pielietojuma elektroniku sankcijām pakļautiem gala lietotājiem Krievijā," teikts paziņojumā.

"Apsūdzētie apzinājās, ka eksportētajai elektronikai ir potenciāli militārs pielietojums," norādīja ministrija, sazvērestību raksturojot kā "globālu piegāžu shēmu par labu sankcijām pakļautām Krievijas struktūrām, arī uzņēmumiem, kas ir saistīti ar Krievijas armiju".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu