Darbu sāk ceturtā migrācijas spiedienu dēļ uz Latviju nosūtītā Igaunijas policijas vienība (1)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Igaunijas policija

Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta vienība "ESTPOL-8" ceturtās rotācijas vienība ceturtdien sāk darbu Latvijā, lai palīdzētu cīņā pret nelegālo imigrāciju uz Baltkrievijas-Latvijas robežas.

Igaunijas policijas 12 cilvēku veidotās vienības izvietošanas Latvijā termiņš ir divas nedēļas.

Pēdējā laikā uz Baltkrievijas-Latvijas robežas ik dienu tiek aizturētas vidēji 100 personas, kas mēģina nelegāli šķērsot robežu.

Igaunijas vienība Latvijas kolēģiem palīdz sauszemes patruļās, novērošanā ar bezpilota lidaparātiem un situācijas uzraudzībā.

Kā sacīja Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Robežsardzes nodaļas vadītājs Veiko Kommusārs, Igaunijas amatpersonas rūpīgi seko situācijai uz Latvijas, Lietuvas un Polijas ārējās robežas ar Baltkrieviju un notiek nepārtraukta informācijas apmaiņa ar šo valstu robežsardzes dienestiem.

Kommusārs apliecināja, ka Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments ir gatavs nepieciešamības gadījumā turpināt palīdzēt Latvijas kolēģiem.

Pirmā "ESTPOL-8" vienība Latvijā ieradās 20.septembrī.

Iepriekš Igaunija ir palīdzējusi arī Lietuvai risināt migrācijas spiedienu uz robežas ar Baltkrieviju. Policijas vienība "ESTPOL-6" Latvijai palīdzēja 2022.gadā, kad vietējā policija gatavojās iespējamiem nemieriem saistībā ar padomju laika pieminekļu demontāžu.

"ESTPOL-5" komandas 2021.gadā palīdzēja Lietuvai saistībā ar migrācijas spiedienu no Baltkrievijas, bet pērn "ESTPOL-7" vienība palīdzēja NATO samita drošības garantēšanā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu