Igaunijas valdības pārstāvji netiksies ar Taivānas ārlietu ministru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Taivānas ārlietu ministrs Džozefs Vu
Taivānas ārlietu ministrs Džozefs Vu Foto: AFP/Scanpix

Igaunijas valdības pārstāvji netiksies ar Taivānas ārlietu ministru Džozefu Vu, kurš nākamnedēļ apmeklēs Igauniju, vēsta laikraksts "Postimees".

Laikraksta rīcībā esošā informācija liecina, ka Igaunijas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Marko Mihkelsons un komisijas loceklis Urmass Reinsalu piedalīsies pasākumā, kurā viesis būs arī Vu.

Taivānas ārlietu ministrs Igauniju apmeklēs 8.novembrī un piedalīsies Starptautiskā Aizsardzības un drošības centra organizētā diskusijā Tallinā.

Igaunijas Ārlietu ministrijā norādīja, ka Vu apmeklējums nav pēc Igaunijas valdības vai ārlietu ministra ielūguma, tādēļ, ievērojot tā dēvēto vienas Ķīnas politiku, viņam nav paredzēta tikšanās ar Igaunijas valdības locekļiem.

Igaunija gadu desmitiem ir ievērojusi vienas Ķīnas politiku, kas nozīmē, ka parlamenta deputāti var tikties ar Taivānas un Tibetas, kuras Pekina uzskata par Ķīnas teritorijām, pārstāvjiem, bet valdības locekļi un prezidents vismaz publiski no tādām sanāksmēm izvairās. Starptautiskajās attiecībās valdības locekļus uzskata par oficiāliem valsts pārstāvjiem, bet parlamenta deputātu tikšanās Ķīnas vadība neuztver saasināti, lai gan ierasti Ķīnas vēstniecība publicē paziņojumu ar nosodījumu.

Igaunijas bijušais ārlietu ministrs Reinsalu pieļāva, ka varbūt Igaunijai vajadzētu pārvērtēt attiecības ar Taivānu. Viņš personīgi neredzot problēmu, kādēļ valdības pārstāvji nevarētu tikties ar Taivānas ārlietu ministru. Ja viņš vēl būtu ārlietu ministrs, viņš apsvērtu tikšanos ar Vu, teica Reinsalu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu