Kirgizstāna brīdina pilsoņus nedoties cīnīties pret Izraēlu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Kirgizstānas varasiestādes piektdien brīdināja valsts pilsoņus, ka ir nepieļaujami piedalīties ārvalstu konfliktos, ar šo paziņojumu nākot klajā pēc sociālajos medijos publicētajiem aicinājumiem vīriešiem doties cīnīties pret Izraēlu.

"Uz Palestīnas un Izraēlas bruņotā konflikta fona parādījušies sociālo tīklu lietotāju provokatīvi ieraksti, publikācijas un komentāri par nepieciešamību rīkot džihādu Palestīnā," teikts ietekmīgās Valsts nacionālās drošības komitejas paziņojumā.

Kirgizstānas pilsoņiem par piedalīšanos bruņotos konfliktos ārzemēs vai "gatavošanos terorismam" draud kriminālatbildība, atgādina komiteja.

Tāpat kā citu Vidusāzijas valstu iedzīvotāji arī vairāki Kirgizstānas pilsoņi no 2013. līdz 2015.gadam devās karot uz Sīriju un Irāku, tajā skaitā teroristu grupējuma "Islāma valsts" rindās.

Pēdējo gadu laikā Kirgizstāna īstenojusi centienus, lai no Sīrijas un Irākas atpakaļ dzimtenē nogādātu aptuveni 300 cilvēku - kirgīzu kaujinieku sievas un bērnus.

Varasiestādes ik pa laikam ziņo par ekstrēmistisku reliģisku organizāciju biedru aizturēšanu.

Laikā, kad pieaug eskalācija Izraēlas un "Hamās" karā, Kirgizstānas varasiestādes atļāvušas rīkot demonstrācijas palestīniešu atbalstam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu