FOTO "Dzīvību glābējs!" Kā Kanādā ražotie "Senator" bruņuauto pārcieta okupantu apšaudi (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Roshel - Smart Armored Vehicles/Facebook

Austrumukrainā Kanādas uzņēmuma "Roshel" ražotās bruņumašīnas "Senator" spēlē izšķirošu lomu – tās glābj ukraiņu karavīru dzīvības.

Misijas laikā bruņumašīna un tās apkalpe iekļuva apšaudē, taču, pateicoties spēkrata biezajām bruņām, neviens karavīrs netika ievainots. Transportlīdzeklis guva minimālus bojājumus, bet cilvēki spēja izbraukt no bīstamās zonas.

Foto: defence-blog.com

"Senator" būvēts uz "Ford" smagkravu automašīnas bāzes, zem pārsega rūc 330 zirgspēku motors. Tas ļauj spēkratam ātri manevrēt, kā arī vajadzības gadījumā veikt papildu uzdevumus.

"Roshel" līdz šim Ukrainai piegādājis vairāk nekā 550 "Senator" bruņumašīnas. Uzņēmums norādīja, ka līdz gada beigām kopējais piegādāto bruņuauto skaits pārsniegs 1000.

"Roshel" militārajām vajadzībām ražo divu veidu "Senator" transportlīdzekļus – APC un ERV. APC ir bruņutransportieris, bet ERV ir avārijas reaģēšanas transportlīdzeklis.

Foto: defence-blog.com

"Senator APC" ir "Roshel" pamatmodelis, kas efektīvi kalpo visdažādākajos scenārijos. Augstas veiktspējas daudzfunkcionālie bruņutransportieri īpaši projektēti kārtībsargu un robežpatruļu vajadzībām.

Šis auto ir unikāls ar savām tehniskajām īpašībām, dizainu un montāžu. Modulārajā projektēšanā "Roshel" ir radījis daudzveidīgas izmantošanas transportlīdzekļa platformu – bruņota personāla pārvadāšanai, mobilajai komandvadībai un kontroles vienībām, likumsargiem, medicīniskajai evakuācijai u.c.

"Senator APC" raksturo tā augstā manevrētspēja, jo tā mazais pagrieziena rādiuss padara to par izcilu izvēli braukšanai pilsētās. Transportlīdzekļa virsbūve veidota tā, lai nodrošinātu ne tikai drošību, bet arī augstu komforta līmeni iekšā sēdošajiem. Transportlīdzeklis ir pilnībā kondicionēts, lai to būtu ērti izmantot pat skarbos laikapstākļos.

Transportlīdzeklim ir 6,7 litru V8 dīzeļdzinējs ar 330 zirgspēku jaudu. Tāpat "Senator APC" ir sešpakāpju automātiskā pārnesumkārba, kā arī 4x4 piedziņa.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu