Noskaties Absurds! Mangaļos slēgs dzelzceļa pārbrauktuvi, vietējiem būs jāmēro ievērojams apkārtceļš

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pirms sešiem gadiem noslēgta vienošanās paredz slēgt visai Mangaļu un Mīlgrāvja apkaimei nepieciešamo dzelzceļa pārbrauktuvi Ezera ielā. Pēc iedzīvotāju iebildumiem slēgšanas datums tika pārcelts, taču, lai no slēgšanas izvairītos, jāmaina Sarkandaugavas satiksmes pārvada tehniskais projekts, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

Pārbrauktuves slēgšana ievērojami apgrūtinās ap 2000 vietējo iedzīvotāju un arī uzņēmēju dzīvi – lai nokļūtu centrā, būs jāveic aptuveni piecu kilometru  apkārtceļš caur Vecmīlgrāvi, kā rezultātā veidosies sastrēgumi.

"Latvijas dzelzceļš" iedzīvotājiem atbildējis – pārbrauktuve esot nerentabla un Sarkandaugavas pārvads tagad atrisinot visas problēmas.

Uzņēmuma komunikācijas projektu vadītāja Agnese Līcīte skaidroja, ka lēmums uz laiku slēgt pārbrauktuvi ir pieņemts saskaņā ar "Latvijas dzelzceļa" un Rīgas domes noslēgto vienošanos.

"Tas ir vēsturisks mantojums, vienošanās tika parakstīta 2017. gadā ar Rīgas domi, vienojoties, ka tad, kad tiks izbūvēts satiksmes pārvads pār sliežu ceļiem Rīga–Skulte, kā arī tad, kad "Latvijas dzelzceļš" uzbūvēs gājēju tiltu pār pārbrauktuvi Ezera ielā, šī pārbrauktuve būtu slēdzama," informēja Līcīte.

Šobrīd tiek realizēts posma Sarkandaugava-Mangaļi-Ziemeļblāzma modernizācijas projekts, bet tik un tā nav skaidrs, kāpēc šī pārbrauktuve jāslēdz.

Plašāk "4. studijas" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu