Briselē pasniegtas Eiropas Pilsoņu balvas sarunu festivālam LAMPA un "Twitterkonvojam" (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Briselē pasniegtas Eiropas Pilsoņu balvas sarunu festivālam LAMPA un "Twitterkonvojam"
Briselē pasniegtas Eiropas Pilsoņu balvas sarunu festivālam LAMPA un "Twitterkonvojam" Foto: ERIC VIDAL

Otrdien, 2023.gada 7.novembra vakarā svinīgā ceremonijā, klātesot visu Eiropas Savienības (ES) valstu balvas finālistiem, pasniegtas Eiropas Pilsoņu balvas Latvijas laureātiem - sarunu festivālam LAMPA un "Twitterkonvojam", kuras bija izvirzījušas arī Eiropas Parlamenta deputātes Eiropas Tautas partijas (ETP) grupā.

"Twitterkonvoju" balvai pieteica Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere, savukārt sarunu festivāla LAMPA kandidatūru pieteica Sandra Kalniete (kopā ar deputātu Ivaru Ījabu).

"Twitterkonvoju" pārstāvēja un balvu saņēma tā dibinātājs Reinis Pozņaks.

"No sirds sveicu Reini Pozņaku un viņa izveidoto "Twitterkonvoju" ar augsto apbalvojumu - Eiropas Pilsoņu balvu. Reiņa personība, uzņēmība un līdera dotības ļāvušas ne tikai pašam paveikt neticami daudz Ukrainas atbalstam, bet arī piesaistījušas neskaitāmus citus labdarus. Šajā laikā, kad atbalsts Ukrainai ir tik būtisks cīņā par brīvību un demokrātiju ne vien tur, bet visā Eiropā, šāda palīdzības mobilizēšana ir īpaši jānovērtē. Varam lepoties ar pelnīto atzinību, ko guvis Reinis un viņa iniciatīva," uzsver Eiropas Parlamenta deputāte ETP grupā Inese Vaidere.

Sarunu festivālu LAMPA pārstāvēja festivāla līdzdibinātājas Ieva Morica, Egita Prāma un Irina Kuzņecova.

Balvas saņēmēja, festivāla direktore Ieva Morica, saka: "Mēs ticam sarunāšanās spēkam un tam, ka ar iztaisnotām mugurām, staltu un godprātīgu stāju ikdienā un ar degsmi acīs, darot to, ko mākam vislabāk, mēs kopā varam veidot Latviju par vietu, kur ikviens var dzīvot jēdzīgi un laimīgi."

Festivāls LAMPA 2024.gadā notiks jau 10. reizi, turpinot stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.

"Saņemtais augstais apbalvojums mums ir īpaši nozīmīgs. Tas dod mums lielu motivāciju organizēt festivālu ar arvien lielāku jaudu," uzsver I.Morica.

Briselē pasniegtas Eiropas Pilsoņu balvas sarunu festivālam LAMPA un "Twitterkonvojam"
Briselē pasniegtas Eiropas Pilsoņu balvas sarunu festivālam LAMPA un "Twitterkonvojam" Foto: ERIC VIDAL

Kopā tika pasniegtas 38 balvas ES pilsoniskiem projektiem kā apliecinājums un atzinība tādām iniciatīvām, kas dod ieguldījumu Eiropas sadarbībā un veicina Eiropas kopīgās vērtības.

Šogad kopumā tika iesniegti 216 pieteikumi no dažādām ES valstīm, no kuriem atbalstīti tie cilvēki, cilvēku grupas vai organizācijas, kas īpaši veicinājušas savstarpēju sapratni, spēcinājušas Eiropas Savienības garu. Kandidātus balvai var pieteikt jebkurš, kā arī to var darīt Eiropas Parlamenta deputāti.

ETP grupa ir lielākā un vecākā grupa Eiropas Parlamentā. Tās mērķis ir radīt konkurētspējīgāku un demokrātiskāku Eiropu, kurā cilvēki var veidot sev vēlamu dzīvi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu