Katara risina sarunas par vairāku "Hamās" ķīlnieku atbrīvošanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Katara uzņēmusies starpnieka lomu sarunās starp Izraēlu un palestīniešu grupējumu "Hamās" par desmit līdz 15 ķīlnieku atbrīvošanu apmaiņā pret īsu pamieru, ziņu aģentūrai AFP trešdien atklāja informēts avots.

"Notiek sarunas ar Kataras starpniecību un sadarbībā ar ASV, lai nodrošinātu desmit līdz 15 ķīlnieku atbrīvošanu apmaiņā pret vienas līdz divu dienu pamieru," sacīja avots.

Pirms mēneša "Hamās" kaujinieki no viņu kontrolētās Gazas joslas iebruka Izraēlā, noslepkavojot tur apmēram 1400 cilvēkus, galvenokārt civiliedzīvotājus, un sagrābjot vairāk nekā 240 ķīlniekus. Kopš 7.oktobra Izraēla ir nemitīgi uzbrukusi Gazas joslai no gaisa, sauszemes un jūras.

"Hamās" teroristu kontrolētās Gazas joslas varasiestādes apgalvo, ka Izraēlas bombardēšanā Gazas joslā esot nogalināti vairāk nekā 10 000 cilvēku, tai skaitā vairāk nekā 4000 bērni. Šie skaitļi, domājams, ir stipri pārspīlēti, ņemot vērā to dezinformāciju, ko līdz šim izplatījis "Hamās", turklāt liela daļa no nogalinātajiem ir islāmistu grupējumu kaujinieki.

Katara nodarbojas ar intensīvu diplomātiju, lai panāktu "Hamās" sagūstīto cilvēku atbrīvošanu, pēdējās nedēļās risinot sarunas par četru ķīlnieku - divu izraēliešu un divu amerikāņu - atbrīvošanu.

Katara ir dedzīgi atbalstījusi palestīniešu lietu, un tai ir atvērti saziņas kanāli ar "Hamās".

Katarā, kur atrodas lielākā ASV militārā bāze Tuvajos Austrumos, atrodas arī "Hamās" politiskais birojs un grupējuma līdera Ismaila Hanijas galvenā rezidence.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu