Brazīlijā izjaukts ar "Hizbollah" saistīts terorakts pret ebrejiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Brazīlijas policija trešdien aizturēja divus cilvēkus, kas plānojuši īstenot ar Libānas šiītu kaujinieku grupējumu "Hizbollah" saistītu teroraktu pret Brazīlijas ebreju kopienu.

Izraēlas izlūkdienests "Mossad" paziņoja, ka sadarbībā ar Brazīlijas varas iestādēm "izjaucis" plānotu uzbrukumu Izraēlas un ebreju mērķiem.

Uzbrukumu "plānoja teroristu organizācija "Hizbollah", kuru vada un finansē Irānas režīms", pavēstīja "Mossad". "Tas bija plašs tīkls, kas darbojās papildu valstīs."

Brazīlijas policija paziņoja, ka tika izdoti divi pagaidu aizturēšanas orderi un 11 kratīšanas un konfiskācijas orderi Minasžeraisas un Sanpaulu štatos un Braziljas federālajā distriktā.

Valsts mēroga operācija tika veikta ar mērķi novērst teroraktus un savākt pierādījumus par brazīliešu iespējamu vervēšanu ekstrēmistu aktu veikšanai šajā valstī, paziņoja policija.

Cilvēkiem, kas Brazīlijā apsūdzēti par teroristu organizācijas dibināšanu vai pievienošanos tai un par teroraktu gatavošanu, draud cietumsods līdz 15 gadiem un sešiem mēnešiem.

Saskaņā ar izlūkošanas informāciju "Hizbollah" bijis ļoti aktīvs vairāk nekā 30 gadus, sevišķi trīsstūrī, kur saiet kopā Paragvajas, Argentīnas un Brazīlijas robežas.

"Hizbollah" tiek uzskatīts par Irānas svarīgāko nevalstisko sabiedroto un ir saistīts ar palestīniešu islāmistu kustību "Hamās", kas kontrolē Gazas joslu. Tas ir daļa no pašpasludinātās "Pretošanās ass" - kaujinieku frontes ar mērķi cīnīties pret Irānas galveno ienaidnieku Izraēlu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu