"Latvijas pasts" brīdina par krāpnieku īsziņām, kurās uzņēmuma vārdā mēģināts izvilināt personas datus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

VAS "Latvijas pasts" aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem, jo kompānijas vārdā aktīvi uzdarbojas krāpnieki, īsziņās aicinot klientus it kā "Latvijas pasta" mājaslapā precizēt sūtījuma datus, informēja "Latvijas pasta" pārstāvji.

Pasta pārstāvji aicina iedzīvotājus primāri pārbaudīt sūtītāja adresi - nosaukumam jābūt "pasts.lv", norādot, ka tāds pats ir arī uzņēmuma mājaslapas nosaukums.

Tāpat pasta pārstāvji aicina nespiest uz aizdomīgām saitēm, kas iekļautas e-pastos vai īsziņās, kā arī neizpaust personas datus - vārdu, uzvārdu, personas kodu vai bankas konta numuru, kartes datus e-pastā vai telefoniski.

Vienlaikus, ja rodas šaubas ar saņemtās informācijas patiesumu, pasta pārstāvji iesaka sazināties ar "Latvijas pasta" klientu centru.

Kompānijā norāda, ka ar gaidāmo svētku laiku būtiski pieaug krāpnieku aktivitāte. Krāpnieki, izmantojot "Latvijas pasta" zīmolu, arvien biežāk atrod jaunus veidus, viltus ziņu izplatīšanai, lai izkrāptu klientu personas datus finanšu līdzekļu ieguvei.

Jau ziņots, ka "Latvijas pasta" apgrozījums pagājušajā gadā bija 100,009 miljoni eiro, kas ir par 5,1% mazāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums strādāja ar 2,21 miljona eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 2500 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu