Raidījums: Pēc pagrabstāva applūšanas Stradiņa slimnīcas staru terapijas pacienti joprojām gaida tā izžūšanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Raidījums: Pēc pagrabstāva applūšanas Stradiņa slimnīcas staru terapijas pacientiem nākas gaidīt tā izžūšanu
Raidījums: Pēc pagrabstāva applūšanas Stradiņa slimnīcas staru terapijas pacientiem nākas gaidīt tā izžūšanu Foto: Ekrānuzņēmums no LTV sižeta

Šonedēļ Stradiņa slimnīcā onkoloģijas korpusa pagrabstāva applūšana apstādināja staru terapijas iekārtas darbību, tagad pacientiem nākas gaidīt, jo atšķirīgo iekārtu dēļ starošanu citviet turpināt nav iespējams, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Notikusī ūdens avārija slimnīcā ir saistīta ar blakus ēkai notiekošajiem kanalizācijas rekonstrukcijas darbiem.

Noplūde Onkoloģijas klīnikas pagrabstāvā samērcēja tur esošās iekārtas un pilnībā apstādināja starošanu. Darbinieki iekārtas centās sasegt ar segām, un šobrīd turpinās korpusa žāvēšana.

"PSKUS ir modernāka iekārta, un novirzot viņus uz citām iestādēm, ārstēšanas plāns būtu jāatsāk no nulles. "Tātad PSKUS ir modernāka iekārta, un novirzot viņus uz citām iestādēm, ārstēšanas plāns būtu jāatsāk no nulles. Pacientu veselības stāvoklis ļauj šo staru terapiju atlikt līdz 20 dienām. Ja gadījumā redzēsim, ka nespējam atsāk laicīgi, skatīsies, ar kurām iestādēm sadarboties, kur pakalpojumu varam nodrošināt," uzsver Stradiņa slimnīcas Komunikācijas daļas vadītāja Janita Veinberga.

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) lineārais paātrinātājs iebūvēts pirms aptuveni pieciem gadiem. Modernā iekārta izmaksāja ap trim miljoniem eiro un ļauj vēža šūnas iznīcināt ļoti mērķēti un precīzi.

Kamēr nebūs beigusies iekārtu un telpu žāvēšana, nevar noteikt ne bojājumu apmēru, ne to, kad darbu varēs atsākt. Visa pārējā ārstēšana pacientiem tiek pilnībā nodrošināta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu