Baltkrievijas realizētais nelegālās imigrācijas spiediens uz Latvijas–Baltkrievijas robežas turpinās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Svētdien, 12.novembrī, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 29 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas valsts robežu, informē robežsardze.

Kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13 438 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ uzņemti 412 cilvēki.

Terehovas, Grebņevas un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas un vienam Kazahstānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, un vienam Azerbaidžānas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl diviem Ukrainas, vienam Krievijas un vienam Izraēlas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Kazahstānas un viens Krievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām - vienam Igaunijas, vienam Krievijas, vienam Indijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 15 personām - septiņiem Baltkrievijas, trīs Latvijas, diviem Lietuvas, diviem Uzbekistānas un vienam Igaunijas pilsonim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu