Apcietināta Navaļnija līdzgaitniece Fadejeva

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ksenija Fadejeva
Ksenija Fadejeva Foto: VLADIMIR NIKOLAYEV/AFP

Krievijas tiesa piemērojusi apcietinājumu ieslodzītā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitniecei Ksenijai Fadejevai, kura apsūdzēta par "ekstrēmistiskas organizācijas" izveidošanu, pirmdien, 13. novembrī, paziņojusi Navaļnija komanda.

Līdz šim Fadejeva atradās mājas arestā.

Fadejeva ir bijusī Sibīrijas pilsētas Tomskas pašvaldības deputāte, kura 2022.gada janvārī tika iekļauta Krievijas "teroristu" sarakstā. Fadejeva arī vadīja Navaļnija politisko biroju Tomskā.

2021.gadā Navaļnija politiskie biroji tika atzīti par "ekstrēmistiskām organizācijām", kas savukārt nozīmēja, ka biroju darbiniekiem, brīvprātīgajiem un atbalstītājiem draud kriminālvajāšana. Daudzi Navaļnija līdzgaitnieki pameta Krieviju, bet Fadejeva atteicās bēgt un 2021.gada decembrī tika aizturēta. Notiesāšanas gadījumā viņai draud līdz 12 gadiem ilgs cietumsods.

"Ksenija Fadejeva tika nosūtīta uz cietumu," sociālajos medijos paziņoja Navaļnija komanda.

Tiesnesis Fadejevas lietā atbalstīja prokuratūru, kas apgalvo, ka mājas arests esot pārāk maigs, pavēstīja Fadejevas kolēģis Andrejs Fatejevs.

Navaļnija komanda norādīja, ka Fadejeva vadīja izmeklēšanu par korupciju reģionā, izgaismoja sabiedrības problēmas un iesaistījās likumīgās politiskās aktivitātēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu