Valmierā HIV profilakses punktā bez maksas varēs veikt dažādus eksprestestus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Valmierā, Latvijas Sarkanā krusta veselības telpās Stacijas ielā 26 tiek nodrošināta iespēja bez maksas, anonīmi un konfidenciāli veikt HIV, sifilisa, B un C hepatītu eksprestestus, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Inta Heidemane.

HIV profilakses punkts atvērts, lai veicinātu sabiedrības izpratni par seksuāli reproduktīvās veselības jautājumiem, infekcijas slimību agrīnu diagnostiku un inficēšanās risku novēršanu.

Latvijā katru gadu vairāk nekā 200 iedzīvotājiem tiek atklāta saslimšana ar HIV infekciju. Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas valstu vidū Latvija ieņem otro vietu, skatoties pēc jauno atklāto gadījuma skaita. Tāpat izpētīts, ka lielākā daļa iedzīvotāju nezina savu HIV statusu.

HIV profilakses punktā varēs saņemt konsultāciju pirms un pēc testa veikšanas. Tajā bez maksas varēs saņemt prezervatīvus.

Speciālisti konsultēs par HIV/AIDS, STI, vīrushepatītu B, C profilaksi un ārstēšanu, par ārstēšanās un rehabilitācijas iespējām, kā arī organizēs sociālo palīdzību un medicīnas darbinieka sniegtas konsultācijas.

Punktā ir pieejami informatīvie materiāli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu