Svētku nedēļā augstākajos sakaru torņos pacelti Latvijas karogi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs

Valsts svētku nedēļā augstākajos sakaru torņos pacelti Latvijas karogi. Ja ļaus laikapstākļi, karogi plīvos līdz 21. novembrim, informēja VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) pārstāvji.

Vienlaikus valsts un Eiropas Savienības augstākajā karoga mastā Rīgā, Zaķusalā, karogs tiks pacelts sestdienas, 18.novembra, rītā. Televīzijas tornī 18.novembrī karogs tiks pacelts plkst.8 līdz ar saullēktu un plīvos līdz saules rietam.

LVRTC pārstāvji norāda, ka patlaban karogi plīvo Valmieras, Daugavpils, Liepājas, Cesvaines, Ventspils, Rēzeknes un Tukuma torņos, kā arī torņos un mastos Siguldā, Viļānos, Preiļos, Līvānos, Viesītē un Jelgavā. Rīgā karogs pacelts vienīgajā pilsētas vēsturiskajā centrā esošajā sakaru tornī, kas atrodas Ērgļu ielā.

Karogu pacelšana kļuvusi par tradīciju, ko LVRTC īsteno 18.novembrī un 4.maijā. Tradīcija sākās 2014.gadā, kad pirmo reizi Zaķusalas televīzijas tornī - 368 metru augstumā - tika pacelts trīs reiz sešus metrus liels valsts karogs. Četrus gadus vēlāk LVRTC aprīkoja ar karoga mastiem un izgaismojumu arī citus augstākos sakaru torņus.

LVRTC atzīmē, ka karogi Latvijas sakaru torņos ir gan svētku rota, kas redzama iedzīvotājiem arī lielā attālumā, gan atgādinājums par LVRTC sakaru infrastruktūras nozīmi brīvas informācijas pieejamībā, informācijas sabiedrības veidošanā un stiprināšanā, kas ir neatņemama demokrātiskas un suverēnas valsts pamatvērtība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu