Foto un video Latvijas uzņēmumi vāc ziedojumu nakts redzamības drona iegādei Ukrainas aizstāvjiem (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Ukrainā joprojām notiek aktīva karadarbība, un valsts aizstāvjiem palīdzība nepieciešama tikpat ļoti kā pirms gada. Latvijas Valsts svētku mēnesī AS "Sadales tīkls" un AS "Latvenergo" darbinieki tika aicināti vienoties kopīgā ziedojumā Ukrainas atbalstam ar galveno mērķi – nakts redzamības drona iegāde.

Ziedojumiem pārsniedzot bezpilota lidaparāta izmaksas, papildus iegādātas arī karavīriem nepieciešamās ikdienas preces – ūdensizturīgi zābaki, siltais apģērbs, gulēšanas paklājiņi. Darbinieku sarūpētos ziedojumus Ukrainas aizstāvjiem – Azovas trešajai uzbrukuma brigādei – devās nogādāt aktīvs Ukrainas atbalstītājs jau no 2014. gada, zemessargs un "Sadales tīkla" autovadītājs Ivars Kārkliņš, ceļu iemūžinot video un fotogrāfijās.

Ziedojumu vākšana tika organizēta platformā Ziedot.lv, darbiniekiem divu nedēļu laikā saziedojot gandrīz 8000 eiro. Apmēram 5000 eiro bija nepieciešami drona – DJI Mavic 3T ar nakts redzamību un termokameru – iegādei. Par tieši šāda bezpilota lidaparāta nepieciešamību "Sadales tīkls" iepriekš konsultējās ar Ukrainas pārstāvjiem, ar kuriem ikdienā uztur saziņu.

"Paldies kolēģiem, kas brīvprātīgi atsaucās aicinājumam ziedot! Katra Ukrainas atbalsta iniciatīva ir svarīga un reizē ir atgādinājums ikvienam par to, ka savā palīdzībā šīs valsts aizstāvjiem nedrīkstam nogurt. Novembris Latvijā ir patriotu mēnesis – laiks, kad atceramies savas valsts vēsturi un notikumus, kas palīdzēja Latvijai iegūt un nostiprināt neatkarību. Šo sīksto un izturīgo patriotisma izjūtu gūstam, darot reālus darbus gan mūsu Latvijas aizsardzībai, gan Ukrainas atbalstam," saka "Sadales tīkla" valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons.

Foto: AS "Sadales tīkls" iesaistās ziedojumu vākšanai Ukrainas aizstāvjiem

Ivars Kārkliņš jau kopš 2014. gada regulāri brauc uz Ukrainu un sniedz atbalstu, vedot humānās palīdzības kravas. "Ar domubiedriem aktīvi darbojamies atbalsta sniegšanā Ukrainai jau kopš Krimas aneksijas. Pēc pilna mēroga iebrukuma 2022. gada februārī, protams, turp dodamies vēl biežāk. Cik ļoti viņiem atbalsts vajadzīgs – to var apjaust, pašam nonākot Ukrainā. Tur aizbraucot, saproti, ka problēmas, ar ko Latvijā ikdienā saskaramies, ir mazas sadzīviskas lietas. Tur, savukārt, ikdiena ir gaisa trauksmes un raķešu uzlidojumi, mēģinājumi izdzīvot, reizē nosargājot savu zemi. Man ir lepnums, ka kopīgiem spēkiem varējām sarūpēt gan dronu, gan vēl tik daudz ko citu. Profesionāls drons, kas ļauj pildīt uzdevumus gan diennakts tumšajā laikā, gan ugunsgrēka gadījumā, siltais apģērbs un ekipējums – tas viss ir spēcīgs atbalsts karavīriem, kas pilnīgi noteikti palīdzēs glābt Ukrainas cilvēku dzīvības. Paldies visiem, kas iesaistījās ziedošanas akcijā! Pie kara nedrīkst pierast – mums ir jāturpina atbalstīt Ukraina, jo šādi aizstāvam arī savu zemi!" uzsver I. Kārkliņš.

Jau no kara sākuma 2022. gada februārī "Sadales tīkls" ir saziņā ar enerģētikas nozares kolēģiem Ukrainā. Atsaucoties palīdzības lūgumam, pērn maijā Ukrainai tika ziedoti 49 transformatori un 10 kvadricikli, savukārt 2023. gada sākumā uz Ukrainu nosūtīts otrs ziedojumu komplekts – 11 transformatori un citi elektrotīkla materiāli, kā arī vairākas specializētās tehnikas vienības izpostītās elektroapgādes infrastruktūras atjaunošanai. Uzņēmuma darbinieki iesaistījušies arī enerģētiķu ģimeņu pārvešanā no kara skartajām teritorijām uz Latviju. Sadarbībā ar Madonas, Aizkraukles, Augšdaugavas novada un Daugavpils pilsētas pārstāvjiem sniegtas arī izmitināšanas iespējas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu