Noskaties Potenciālie "investori" kā naudas izkrāpēju zelta bedre (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

No naudas, kas šogad izkrāpta Latvijas iedzīvotājiem, 43% izkrāpti investīciju platformās. Proti, naudu zaudējuši tie, kas domājuši, ka to iegulda. Šādā veidā deviņos mēnešos izkrāpti nepilni 2,5 miljoni eiro, vēsta LTV "Panorāma". Tāpēc eksperti iesaka pirms ieguldīšanas pārbaudīt, vai platformai, kurā ieguldāt, ir licence.

"Reizēm tās ieguldītās summas ir tik fenomenāli lielas. Un tas vienmēr negatīvi reizēm spēj pārsteigt. Tas krāpnieks ir tik prasmīgs, ka viņš spēj savos nagos ievilināt un pārliecināt cilvēku atdot visu savu īpašumu, visus savus uzkrājumus," stāsta Valsts policijas (VP) Kibernoziegumu apkarošanas pārvaldes 2. nodaļas priekšnieks Oļegs Filatovs.

Viltus investīciju platformās visbiežāk iekrīt jaunieši, uzķeroties uz solījumiem par labu peļņu.

"Atcerieties, ka viņi ies tālāk. Jūs pārskaitīsiet 2000, prasīsiet, kur ir mana nauda. Viņi izdomās kaut ko jaunu. Uzradīsies advokāts, kurš teiks – ak, tie taču bija krāpnieki, es varu piedzīt visu summu, bet jums būs jāsamaksā 1000 par maniem pakalpojumiem. Tad viņam pārskaitām 1000. Pēc tam uzradās vēl kaut kāds cits cilvēks, kurš, izrādās, visu to shēmu ir sapratis, un tad viņam ir jāpārskaita", stāsta tehnoloģiju entuziasts Elviss Strazdiņš.

Vairāk skaties LTV "Panorāmas" sižetā

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu