Vācijas aizsardzības ministrs ieradies vizītē Kijivā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss
Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss Foto: dpa/scanpix

Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss otrdien ieradies Kijivā iepriekš neizziņotā vizītē.

Pistoriusa vizītes mērķis ir apliecināt Ukrainai Vācijas atbalstu cīņā pret Krievijas iebrukumu.

Vācijas aizsardzības ministrs ar vilcienu ieradās Kijivā, kur viņam paredzēta tikšanās gan ar Ukrainas kolēģi Rustemu Umerovu, gan ar prezidentu Volodimiru Zelenski.

Pistoiruss arī piedalīsies vainagu nolikšanas ceremonijā Kijivas Neatkarības laukumā un apmeklēs militāro mācību centru.

Tā ir Pistoriusa otrā vizīte Kijivā pēc tam, kad šā gada sākumā viņš kļuva par Vācijas aizsardzības ministru. Pirmdien Kijivu apmeklēja ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins.

Vācija ir otra lielākā militārās palīdzības sniedzēja Ukrainai aiz ASV un cenšas atkārtoti apliecināt savu atbalstu Kijivai, jo drošības situācijas saasinājums Tuvajos austrumos vairo bažas, ka atbalsts Kijivai varētu mazināties.

Pēdējā laikā Krievija ir pastiprinājusi gaisa triecienus Ukrainai, un Kijiva sagaida, ka ziemas mēnešos krievi pastiprinās uzbrukumus enerģētikas infrastruktūrai.

Pēc sākotnējās vilcināšanās Vācija krasi palielinājusi savu atbalstu Ukrainai un ir piegādājusi Kijivai plašu bruņojuma klāstu, sākot no smagajiem tankiem un beidzot ar pretgaisa aizsardzības sistēmām un munīciju.

Krievijas atkārtotais iebrukums Ukrainā arī pamudinājis Vācijas valdību uzsākt savas armijas pārveidi, un kanclers Olafs Šolcs izveidojis 100 miljardu eiro fondu Bundesvēra stiprināšanai.

Kopš kara sākuma Tuvajos Austrumos, ko izraisīja palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" sarīkotais 7.oktobra slaktiņš Izraēlā, Vācija paudusi stingru atbalstu Izraēlai cīņā pret palestīniešu kaujiniekiem.

Taču Šolcs pagājušajā mēnesī solīja, ka Vācija joprojām turpinās sniegt palīdzību Kijivai, uzstājot, ka "mēs atbalstīsim Ukrainu tik ilgi, cik tas būs nepieciešams".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu