"Hamās" uzbrukums Izraēlai neaprobežojas tikai ar satricinājuma radīšanu Tuvo Austrumu politikā. Šis notikums, kopā ar Krievijas pilna apjoma iebrukumu Ukrainā, turpina virzīt pasauli ceļā uz daudzpolaritāti.

Nesen vizītē Vašingtonā, kur tika atklāta domnīcas "European Council on Foreign Relations" ("Eiropas Ārlietu padome") jaunā programma Amerikas Savienotajās Valstīs, lielāko daļu laika pavadīju, darot divas lietas: runājot ar Baltā nama, Aizsardzības un Valsts departamenta amatpersonām par situāciju pasaulē un pētot "European Council on Foreign Relations" jaunākās globālās sabiedriskās domas aptaujas rezultātus. Mani visvairāk pārsteidza tas, ka, neraugoties uz Amerikas panākumiem sabiedroto saliedēšanā pret Krievijas iebrukumu Ukrainā un Ķīnas iejaukšanos Indijas un Klusā okeāna reģionā, ASV amatpersonas joprojām ir ļoti nedrošas attiecībā uz mainīgo starptautisko situāciju.

Kad 2022. gada februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins deva rīkojumu uzsākt pilna apjoma iebrukumu Ukrainā, ASV prezidents Džo Baidens to ātri nodēvēja par uzbrukumu starptautiskajai, uz noteikumiem balstītajai kārtībai. Viņš centās mobilizēt pasaules demokrātijas pret revizionistiskām autokrātijām, un viņa administrācija tagad pamatoti lepojas ar panākumiem, kas gūti, veidojot jaunas saites starp Atlantijas okeāna sabiedrotajiem un Indijas un Klusā okeāna reģiona valstīm.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X